perjantai 23. joulukuuta 2016

Kotiin

Toivottavasti jaksan koko loman hyvin. Loma on kuitenkin pitkä. Jos käydään jossain niin kuulen todella paljon huomautusta mutismista, etenkin äidiltäni ja yhdeltä siskoltani. Nuorempana se haittasi itseäni, nyt en enää välitä. Joskus en vain pysty puhumaan ja sillä selvä. Enemmän se tuntuu haittaavan kanssani olevia ihmisiä. Mutta koitan etten anna senkään häiritä minua.

Huomenna on koko perhe syömässä samaan aikaan. Onneksi se ei ahdista, paitsi jos joudun keskelle niin se on inhottavaa. Jotenkin haluan että jommalta kummalta puolelta olen "vapaa". Mielellään oikealta, mutta sillä ei ole paljoa merkitystä lopulta.

Ollaan varmaan koko loma kotona. Sukulaisilla ehkä tosiaan käydään silloin 25.12. Toivon ettei siellä ole ihan kaikki. Se ahdistaa välillä vaikka kaikki olisivatkin tuttuja. Tosin esimerkiksi kaikki luokkalaiseni ovat myös tuttuja. Mutta silti ahdistaa.

Minulla ei edelleenkään ole oikein yhtään joulu olo. Oli aiemmin, mutta se meni sitten ohi. Ei ole tullut takaisin.

2 kommenttia:

  1. Hei! Mitä on mutismi, en ole kuullut nimitystä aikaisemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutismista olen kirjoittanut täällä:

      http://elamahiljaisuudessa.blogspot.fi/p/mika-on-mutismi.html

      Sekä ihan vähän täällä :

      http://elamahiljaisuudessa.blogspot.fi/2016/07/mista-tama-blogi-kertoo.html

      Monissa teksteissä tästä kerron

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...