sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Vuosi kirjoitettu blogia!



Aloitin tämän tekstin kirjoittamisen jo 25.5.2017. Mutta automaattinen aikataulu julkaisee vasta vuosi päivänä. Melkein 2 kuukautta aikaa kirjoittaa.

16.7.2016 oli muistaakseni sateinen päivä. Ajattelin vain, haluan tehdä jotain. Jotain itseni ja muiden hyväksi. Sitten keksin blogin mutismista. Alkuun ajattelin että muutama kerta kuussa jos joku lukee niin hyvä, nyt on yli 2000 kertaa joka kuukausi luettu. Se on todella hieno asia!

Kirjoitan tähän mielestäni tärkeimmistä päivityksistä.
-Ihan ensimmäinen päivitys löytyy täältä. Kerroin siellä mistä tämä blogi kertoo, kerroin todella lyhyesti.
-Hyvistä puolistakin on kerrottava. Halutessasi voit lukea sen täältä
-Ensimmäinen koulupäivä on tietenkin iso asia. Sen löydät täältä.
-Elokuun lopussa meidän luokalle maailman ihanin avustaja. Hänen avullaan jaksoin vaikeammatkin  päivät. Siitä asiasta voit lukea täältä.
-Katsoin Mutismi aiheisia keskusteluja ja otin niihin kantaa. Kirjoitus löytyy täältä.
-Joulukuussa innostuin lukemaan kirjan "Hiljaisuus" ja kirjoitin siitä täällä. Saatan sen vielä joskus uudelleen lukea.
-Sitten olikin jo joulujuhla. Lopulta en siis siellä ollut. Kirjoitus on täällä.
-Toukokuussa oli todella, todella iso onnistuminen. Siitä voit lukea täältä
-Toukokuussa tuli myös Mutismista uusi juttu suomeksi. Siitä kirjoitus on täällä.
-Olen kauan koittanut saada henkilökohtaista avustajaa, siitä kirjoitan ainakin täällätäällä ja täällä. En nyt löytänyt ihan ensimmäistä tekstiä aiheeseen liittyen, mutta sekin täällä jossain oli. On epätodennäköistä, mutta mahdollista että olisin poistanut sen.
-Alkukesästä olin siellä leirillä. Oli tarkoitus olla pidempään, mutta oikeastaan pakko oli lopettaa se kesken. Siitä kirjoitan kanssa useammassa postauksessa
 täällätäällä sekä täälläEnsi kesänä en sinne enään mene. Tämä kesä riitti.

On tietenkin paljon muitakin tärkeitä päivityksiä, mutta niitä en tähän nyt etsi. Oikeastaan kaikki päivityksethän on tärkeitä. Näissä edellisissä on vain jotain erityistä. Varmaan joissain muissakin on, mutta en vain muista tai löydä niitä.

Kuulemma tässä vuoden aikana olen edistynyt paljon. En kyllä itse sitä huomaa. Ehkä se on niin hidasta tai jotain. Tai jotain mihin en ole kiinnittänyt huomiota.

Tulee niitä hyviä ja huonoja aikoja, on tullut. Nyt viimeisen vuoden aikana on tullut todella paljon molempia hetkiä. Ehkä ne ei ole kestänyt kuitenkaan yhtä pitkään kuin yleensä. Ehkä huonoja enemmän, hyviä vähän. Mutta muuten ns. normaalia. Hyvillä siis tarkoitan normaalia parempaa.

Mitähän seuraava vuosi tuo tullessaan? Toivottavasti ainakin enemmän hyvää kuin huonoa. Ja toivottavasti myös blogille lisää lukijoita. Tai jatkaisi tasaisesti nousuaan. Entä jos puhun jo vuoden päästä? Entä jos en puhu? Sen näkee sitten ja itselleni se on aivan sama. Kunhan pystyn edes kommunikoimaan. Jos jotain haittaa niin ei minun ongelma.

Mikä juuri sinulle on jäänyt mieleen blogistani? Onko se joku tietty bloggaus? Vai mikä? Miksi? Mitä toivoisit tulevana vuonna olevan? Millaisia tekstejä? Miten usein? (Jos kirjoitan harvemmin saatan saada pidempiä, en kuitenkaan voi luvata koska yleensä kirjoitan vain lyhyesti, tämä on poikkeuksellisen pitkä koska on kuitenkin vuosipäivä ja olen tätä kirjoittanut pidemmän aikaa)

Mitähän tähän loppuun kuuluisi toivottaa lukijoille? Ei voi toivottaa hyvää uutta vuotta koska on vasta heinäkuu :-D mutta jotenkin uusi on nyt alkamassa. Hyvää blogi uutta vuotta sitten :-)
Tästä on hyvä jatkaa kirjoittamista. Muistakaa vinkata tutuillenne jotka saattavat olla kiinnostuneita. Saadaan näin lisää tietoa Mutismista.

6 kommenttia:

  1. Onnittelut vuosipäivän johdosta :)
    Kysyit toiveita tulevalle vuodelle: kirjoita ihan vain omasta itsestä, siitä mikä sinusta milloinkin hyvältä tuntuuu <3
    Hyvistä päivistä, huonoista päivistä.
    Niistä asioista, mitä sinun mielestä meidän "tietämättömien" on hyvä tietää - paljon olen oppinut mutismista; ennen en sellaista tiennyt olevan olemmassakaan ja nyt sinun ansiostasi tiedän siitä vaikka mitä ja osaan kertoa muillekin.

    En pidä siitä, että ihmiset lokeroivat ja käyttäytyvät "huonosti" erilaisia ihmisiä kohtaan, ottamatta selvää, mistä erilaisuus johtuu - johtuu kai omasta sairaudesta, enkä tykkäis sanoa tätäkään, mutta sieltä se kai juontaa juureensa; koulukiusaamisesta.

    Tsemppiä ja hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnittelusta. Tuntuu että olisi jopa omat syntymäpäivät :-) mukava kuulla että tämä blogi on antanut sinulle lisää tietoa. En kuitenkaan enään tänne paljoa laita tietoa. Vain omia kokemuksia, alussa oli tietoa enemmän.

      Poista
  2. Blogisi on avartanut minun käsitystäni mutismista, kiitos siitä. On mukava lukea ajatuksistasi ja kokemuksistasi, koska tekstisi ovat ihanan aitoja ja pystyn helposti samaistumaan tuntemuksiisi. Hyvä, jos et ota stressiä puhumisesta. Se tulee sitten, kun on tullakseen. Toivon, että jatkossa niitä hyviä hetkiä tulee enemmän kuin huonoja.
    Toivotan sinulle hyvää seuraavaa blogivuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehkä tässä pikkuhiljaa alkaa tulemaan niitä hyviä päiviä aina enemmän ja enemmän. Mukava kuulla että olet hyötynyt tästä blogista. Tietääkseni näitä ei muita suomeksi ole. En ole ainakaan löytänyt.

      Poista
  3. Juuri samoja ajatuksia kuin muillakin kommentoijilla. Kiitos, että avaat omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi elämästäsi ja mutismista rehellisesti. Se auttaa meitä muita ymmärtämään paremmin mutismiin liittyviä asioita ja tunteita. Toivon paljon hyviä päiviä sinulle. Ja muista, että on varmasti paljon ihmisiä, jotka haluavat ymmärtää. Omalta osaltasi edesautat tätä. Kiitos blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Koen että tämä auttaa minua ja teitä lukijoita ymmärtämään asiaa. :-)

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...