maanantai 16. tammikuuta 2023

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin toimittajan kanssa aiheesta. Ja samalla mietin miten muut ottavat asian. Samalla mietin myös tulkin tilausta ja sitä kun paikalle tulisi taas uusi ihminen. Lopulta tulin tulokseen että haluan tuoda asiaa julki, se oli hyvä idea, ainakin joltain osin, TikTokissa tuli lisää seuraajia, mutta myös ilkeitä kommentteja, mutta se ei kiinnosta. Antaa olla, heillä ei taida olla parempaa tekemistä elämällään.

Ainoastaan viimeisenä päivänä laitoin toimittajalle viestiä etten halua että tulee paikalle, haluan että on etänä. Tulkki oli kuitenkin paikalla ja puhelu hoitui WhatsAppin kautta. Viittoen ja osin kirjoittaen. 

Eilen aamulla kun heräsin niin olin hieman ihmeissäni mitä on tullut puhelimeen ja mistä kaikki puhuu kun itse en ollut kerennyt tyyliin edes silmiä avata. Oli tullut useita viestejä joka paikkaan. Ensimmäisenä huomasin entisessä koulussa olleen viestin ja tajusin että nyt pitää mennä välittömästi lukemaan.

Pian aihe kuitenkin selvisi minulle, juttu oli julkaistu, taisin ensin ollut saanut viestiä yhdeltä samassa koulussa olleelta TikTokkiin, että olen tosi rohkea kun tuon asiaa julki. 

Olen saanut paljon palautetta tekstistä tutuilta, kaikki ne ovat olleet positiivisia, mutta kaikki Iltasanomien Facebook sivulla ei sitten olekaan ollut niin positiivista, mutta käytän enemmin energiani johonkin hyödylliseen kun joihinkin kommentteihin. Turha niihin on energiaa käyttää. 

Mielestäni tärkein kohta oli se että jouduin tosi vaikeisiin tilanteisiin opettajan kanssa, samalla pääsin ns. purkamaan pahaa ja ahdistunutta vanhaa oloani ja toisaalta toivon erittäin paljon, että menee myös opettajan silmiin ja hän tunnistaa itsensä. Josko tajuaisi ettei muiden kohdalla tekisi enää samaa. Tai en tiedä pystyykö tajuamaan kun itse jouduin tekemään ihan rikosilmoituksen. 

Olen ollutkin useammassa lehdessä, mutta nyt tämä veti aivan kaikkien yli. Missään muussa lehdessä ei ole näin paljoa tullut mitään. Olin aikoinani jossain missä kirjoitin oman kertomuksen, mutta se on jo niin vanha etten varmaan löydä sitä. Toinen on sitten muutetulla nimellä, kolmas on oikealla nimellä jossain perhelehdessä. Ajattelin että olisi vielä jokin Kaksplus tai Vauva lehti. Tai sitten joku puheen- ja kielenkehityksen häiriö. En tiedä. 

Eilen illalla sitten pidin TikTok liveä niin sielläkin kyseltiin siitä lehtijutusta, mutta sitten sinne päätyi myös enemmän lapsellisia kommentteja. Mutta nehän tuovat vain näkyvyyttä, niin annoin olla. Siihenkään on turha käyttää energiaa, mutta lopulta voi joutua estämään jos alkaa spämmäys, eli saman viestin tai kommentin laitto. Sen takia saattaa jäädä oikeasti kiinnostuneet sen varjoon kun en kerkeä lukemaan heidän kommenttejaan, en vaikka ns. pysäytän kommentit. 

Monia kertoja sitten nämä aiheesta oikeasti kiinnostuneet sekä kuulumisten kyselyt jäävät väliin. Sitten kun tämän spämmääjän saan estettyä niin voin taas jatkaa muiden kanssa juttelua. Vaikka se sama kommentti nostaisi näkyvyyttä, mutta pakko estää siinä vaiheessa kun alkaa häiritsemään jo muiden olemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...