sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kiusaaminen osa 3








Tämän aihe on kiusaaminen yläkoulussa eli ikäluokkana suunnilleen 12-16v.

Minua kiusattiin yläasteella, alkuun koitin valehdella luokanvalvojalle, mutta sitten tämä kysyi kaveriltani joka kertoi totuuden. Ehkä näin myöhemmin ajateltuna hyvä. Ja ollaan yhden entisen kiusaajan kanssa jollain tavalla kavereitakin. Joku heistä taisi lopulta joutua jonnekin laitokseen kun kiusasi kokoajan ja melko varmaan oli muutakin ongelmaa hänellä.

Tytöillä on tässä vaiheessa henkistä kiusaamista paljon. On juuri ne omat porukat ja joku jätetään pois ryhmästä.

Pojilla kiusaaminen on varmaan enemmän fyysistä ja siitä saa helpommin kiinni.

En tiedä onko nykyään liikuntatunneilla huutojakoja, siellä aina jää se sama viimeiseksi ja sitten tulee kommentteja "onko meidän pakko ottaa toi?" Itse en edes loppu ajasta yläasteella ollut liikuntatunneilla ahdistuksen takia.

En myöskään tiedä käykö poliisi nykyään puhumassa yläasteella kiusaamisesta. Mielestäni se olisi hyvä, kun alkaa nuori olla rikosoikeudellisesti vastuussa ja kiusaaminen on RIKOS.

Tässäkin vaiheessa voi koulun henkilökuntakin kiusata. En oikein osaa sanoa miten omalla kohdalla meni, mutta ei ollut sellaista mitä ala-asteella tai myöhemmin on ollut. Eli sanoisin ehkä että yläasteella ei ollut.


Kuvien lähteet: https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000000504927.html

https://whyy.org/episodes/bullying-in-schools-and-online/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...