tiistai 1. lokakuuta 2019

Pääsen osallistumaan




Olen pelannut useana iltana korttipeliä muiden kanssa ja mielestäni muut osasivat tosi hyvin huomioida kun oli yksi peli jossa vaadittiin puhetta niin kysyttiin että pystynkö pelaamaan, mutta pystyn kansion avulla. Tai aakkostaulun, mutta se on tässä tapauksessa hitaampi.
Mutta ehkä myös aakkostaulu olisi jossain peleissä hyvä kun on J, Q, K ja A. Mutta nekin voi näyttää numeroilla jos tietää mitä ne on. 11-13.

Täällä on myös joillain kissoja toisella puolella. Joku päivä pääsen niitä katsomaan. Videon olen toisista nähnyt.

 Täällä puhumattomuuden hyväksyvät aivan kaikki, asukkaat ja     työntekijät. A
lkuun se tuntui todella hyvin, ei mitään ongelmaa. Täällä saan vihdoinkin olla oma itseni. Kukaan ei katso oudosti jos on tulkki tai kommunikointikansio. Se on kaikille aivan ok. 

Varmaan kaikki tietää myös epilepsiasta kun olen niin monta kertaa lähtenyt ambulanssilla. Ja yksi kysyikin että saako pyytää apua jos saan kohtauksen kesken pelin. Kerran kai olen saanut tosi lievän.

Mutta kaikista mukavinta tässä on se että pääsen osallistumaan ja olemaan muiden kanssa. Saan olla oma itseni ja ei tarvitse esittää mitään muuta kuin olen, ei tarvitse jaksaa liikaa. Nyt jäin koulustakin pois, mutta siitä toisessa tekstissä enemmän.



Kuvien lähteet: http://papunet.net/materiaalia/kuvapankki/hak/kommunikointikansio
https://www.pulju.net/images/products/copag-pelikortit_orig.jpg

2 kommenttia:

  1. Saatko apua kansion tekoon? Onko sitä vaikea tehdä tai saada apua siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen tekeminen ei ole ollenkaan vaikeaa, teen sitä itse, oikeastaan aika pitkälti Papunetin ohjeen mukaan ja sitten samalla mietin mitä sanoja ja aihepiirejä tarvitsen. Mitkä on minulle kaikkein tärkeimpiä sanoja, ne ovat jopa useampaan kertaan kansiossa

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...