lauantai 12. kesäkuuta 2021

En saa taaskaan kirjoittaa

Ottaa kuulkaa taas päähän, olen nyt ollut päälle vuorokauden puhumatta kun en vain PYSTY puhumaan, mutta sitten osa hoitajista kieltää kirjoittamisen ja kuvat... Eli ajattelen sen tarkoittavan etteivät he halua kuunnella. Olen kuitenkin mielenterveys asumisessa. No onneksi täällä on monia jotka ymmärtävät ja antavat käyttää kaikkia keinoja miten voin kommunikoida ilman puhetta.

Mutta nämä muutamat ihmiset ahdistavat vaikka olen 
kokeillut sitä etten kuuntelisi kaikkea mitä sanovat. En vain jaksa kuunnella. "Heittäydyt puhumattomaksi", "Olet kuin uhmaikäinen", "Haet huomiota".... Juuri nimenomaan en halua että tähän kiinnitetään huomiota, mutta ei, ei onnistu näiltä.

Miksi en saa käyttää muita keinoja, se pitää kai kysyä joltain joka tietää asioista jotain. Ja nyt tänään tuotiin 
jokin kirje, mutta en ymmärtänyt mitään. En tietenkään voinut kysyä. Onneksi maanantaina tulee tulkki. Ja myös huomenna on tulossa. Niin sitten saan siihen selvyyden mitä siinä paperissa lukee ja mikä kyseinen paperi edes on. 

Ja kaikkein ärsyttävintä tässä taas on "En osaa viittomakieltä" No voi nyt jumankauta, osoittaminen on ihan yleinen elekieli ja ihmiset käyttävät sitä muutenkin paljon, esimerkiksi tien neuvomisessa. Mutta täällä ajatellaan suoraan sen olevan viittomaa. Viimeksi muistan opettajan sanovan näin. Se oli samanlainen tilanne. Osoittamalla näytin, kun se ei ole viittomista, vaikka käytetäänkin osittain viittoman tukena. 


KUVAT: PAPUNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...