maanantai 14. kesäkuuta 2021

Puhun ja viiton samalle ihmiselle?

 

Tajusin tänään, että puhun tietylle hoitajalle, mutta ajoittain viiton. Juuri samana päivänä. Puolen tunnin sisään. Mutta paikan ainut viittomataitoinen ja halukas oppimaan lisää. Mielelläni opetan aina kun siihen on mahdollisuus. 

Muille pääasiassa kirjoitan, nyt kaikki hyväksyvät kirjoittamisen. Varmaan paikan johtaja sanoi asiasta, 
kävin tänään kysymässä miksen saa kirjoittaa niin vastasi asiasta ollaan sovittu monta kertaa ja mutismille ei vaan voi mitään. On erittäin ymmärtäväinen nykyään. Ennen oli vähän haastavampi.

Mutta joskus, todella harvoin tulee juuri tämä että "vahingossa" alan puhumaan, nyt olen puhunut kahdelle ns. vahingossa, toiselle toivottavasti nyt jatkan. Tästä toisesta en tiedä kenelle viiton. Joskus saatan käyttää jopa molempia samaan aikaan. Etenkin jos en osaa sanoa jotain sanaa, tai en muista jotain sanaa. Niin sitten on helpompi näyttää, toinen tietenkin turhautuu usein kun ei ymmärrä.

Itselleni kanssa on helpompi ymmärtää viittomia. Ainakin kohtausten jälkeen alan viittomaan, sanat eivät silloin vielä tule, En jaksa vielä puhua, olen niin väsynyt silloin kun olen herännyt.

Nyt tämä kausi on kai kestänyt kolme päivää, en ole varma, nyt ehkä jopa siivoojaa kohtaan, vaikka yleensä pystyn hänelle kertomaan aivan kaiken. Kenellekään muulle en voi kertoa.

KUVAT: PAPUNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...