tiistai 5. maaliskuuta 2019

Toinen päivä tulkin kanssa

Tänään oli sama tulkki kun eilen. Vielä huomenna on myös sama. Torstaina on sitten eri. Perjantaina ei ole ketään.

Vielä tuntuu jotenkin tosi oudolle kun on uusi tilanne. Kuitenkin on helppo näyttää tulkin kädestä vaihtoehtoja. Ja sitten kun tulee pidemmälle oppinut tulkki niin ehkä pääsen vastaamaan paremmin. Ja opin tuntumaan tulkit. Nyt on vielä eri asia kun en tunne.

Tämän päivän tulkki kertoi yhdelle opettajalle tulkkauspalvelusta. Aika jännä kun kysyi minulta luvan saako käydä juttelemassa. En tiedä miksi. Opettaja oli erittäin ymmärtäväinen. Mutta tämä kyseinen opettaja olikin tosi helppo tapaus verrattuna muihin. Laitoin kyllä asiasta viestin ja kerroin.

Varmaan pyydän vielä kertomaan etenkin omalle opettajalle. Tai sitten haluan olla siinä vaiheessa myös itse mukana. Niin saan samalla tarkemmin itsekin tietää asiasta, mikä on kenenkin tehtävä missäkin tilanteessa. Mikä on tulkin tai avustajan tehtävä? Entä opettajan? Näihin kaikkiin haluan vastauksen ja varmaan niin muutkin haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...