keskiviikko 15. elokuuta 2018

Uusi avustaja koulussa

Ahdistustaso on pudonnut, on avustaja joka ymmärtää, myös viittomia. Ja on halukas opettelemaan lisää. Molempina päivinä olen kerran käyttänyt kun on ollut vähän kauempana.

Molempina päivinä olen jaksanut aika hyvin. Molempina päivinä on kysytty jaksamista. Eilen varmaan viisi kertaa tunnin aikana. Tänään varmaan kaksi. Ruokailun jälkeen jäin hetkeksi huoneeseen. Ja avustaja teki juuri niin kuin työsopimuksessa lukee, oli jossain lähellä (ei huoneessa) hälyttimen kautta.

Edellinen kun loppua kohden oli hyvin passiivinen. Ei oikeastaan auttanut missään missä apua tarvitsin.

Osallistumien on ollut paljon helpompaa kun pääsen vastaamaan. Väsynyt kyllä olen, mutta tämän kerran se ei johdu ahdistuksen peittämisestä. Ja siitä että pelkäisin kokoajan mitä tapahtuu. Ja miten pärjään. Ja etenkin mitä jos käy jotain, keneltä voin hakea apua. Nyt tiedän että saan apua. Sanomalla, viittomalla tai jollain muulla tavalla.

Alunperinhän asuntolavastaava ja kuraattori asiaa vastustivat. Mutta onneksi oma järki ja äitin apu lopulta voitti ja nyt tuntuu että nyt on se oikea avustaja löytynyt. Nyt saan sitä apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...