perjantai 9. joulukuuta 2022

hei taas, lopetanko blogin?

 Olen ollut nyt pitkään poissa kun ei ole ollut oikein aihetta mistä kirjoittaa, ei kyllä nytkään oikein ole. Olen alkanut enemmän tekemään TikTok puolelle tietoa. Siellä saa enemmän näkyvyyttä. Mietinkin lopettaisinko koko bloggaamisen? Mitä mieltä olette? Sieltäkin löytää haulla hiljaisuudenvanki. Tai sitten hakusanalla "mutismi" niin löytyy minun videoita useita ja sitä kautta pääsee profiiliin. 

Mutta kuulumisia, jokin aika sitten mua haastateltiin lehteen. En ole varma milloin tulee julki, enkä tiedä haluanko julkaista sitä yleisesti. Löydätte jos löydätte. Oli pääasiassa tulkkaukseen liittyviä aiheita, mihin käytän tulkkia, mitä tulkki tekee, ketkä ovat siihen oikeutettuja, mitä tarkoittaa opiskelutulkkaus...

Edelleen tykkään asua täällä. Välillä kun on kausia etten voi puhua, niin sekin hyväksytään. Sitten voin käyttää kuvia, viittomia, tablettia, aakkostaulua. Kaikkea mitä apukeinoja voi ollakaan. Joillekin puhun ajoittain, joillekin en lainkaan. Ketään ei tietääkseni ole kenelle puhuisin kokoajan, kaikille pitää ajoittain käyttää jotain muuta keinoa. Riippuu paljon vastaanottajasta kuinka kommunikoin. Osaako viittoa, osaako lukea aakkostaulua vai käytänkö kuvia. Ensisijainen on kuitenkin viittomat. Ainakin kaksi täällä osaa täysin.

Tulkkauspalvelua käytän nykyään vähemmän, tarvitsen vähemmän. Kun en esim. käy oikein kirkossa, mutta jos käyn niin saattaa olla jopa 14h reissu. Viimeksi tulkki tuli aamu 8 ja pääsi lähtemään ilta 9. Oli sateenkaari messu kirkossa. Aivan upea tapahtuma, oli myös tärkeät papit paikalla. Seuraava on sitten keväällä. Jatkossa on kai 2-3x vuodessa. En ole varma. Matkat tapahtuvat näihin pääasiassa junalla. Kyllä muuten nukun seuraavan yön, tapahtuma on väsyttävä, mutta se ei haittaa. Ja 8 herääminen ei sovi itselle migreenin ja epilepsian takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...