tiistai 5. kesäkuuta 2018

Puhelimessa puhuminen vs. viestit


Olen aiheesta kerran kirjoittanut aiemmin täällä (aukeaa uuteen ikkunaan) mutta nyt meinasin enemmän kertoa myös viestin ja puhelun eroista omalla kohdalla ja toiminnasta eri tilanteissa, sekä ihan tutkittua tietoa.

Oikeastaan en soita kenellekään. Aina ennemmin viesti tai facebook. Onneksi ei kukaan enää oikein soitakaan. Kuitenkin jos minuun ei viestillä saada yhteyttä niin saatetaan yrittää soittaa, mutta laitan myöhemmin viestiä tai saatan soittaa.

Puhelinpelko tai kammo on "hienolta" nimeltään telephonofobia, josta kärsivä ihminen ei voi vastata ja/tai soittaa puhelimella, tämä voi vaikeuttaa monien virallisten asioiden hoitoa joita ei vielä voi hoitaa netin kautta, esim. monet sairaala-asiat. Itse en voi vastata ollenkaan.
Soittaminen on kuitenkin tärkeä vaikka kesätyöpaikan hakua varten, silloin jää paremmin mieleen ja on tietenkin paremmat mahdollisuudet saada paikka kun olisi laittanut vain viestiä.

Jos puhelimessa puhuminen ei ole mahdollista niin voi myös hätäkeskukseen ottaa viestillä yhteyttä. Kuitenkin sinne pitää etukäteen rekisteröityä. Rekisteröinti on aina vuoden eteenpäin voimassa jonka jälkeen se on uusittava.

Kuvan lähde: https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/karsitko-puhelimessa-puhumisen-pelosta-nain-siita-paasee-eroon/5986584#gs.W2yXavI

Tekstien lähteet: 
https://www.stara.fi/2013/04/20/kymmenen-oudointa-fobiaa-sinakin-voit-karsia-nomofobiasta/

https://www.ksml.fi/kotimaa/Puhelinkammo-voi-haitata-nuorta-ty%C3%B6nhakijaa/204209

https://www.112.fi/hatanumero_112/hatatekstiviesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...