lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kohtaaminen

Yleisiin tapoihin kuuluu tervehtiä jne. Minä en tervehdi puhumalla, käytän muita keinoja. "hei" "kiitos" molemmat nyökkään, kyllä ihmiset sen ynmärtää mitä tarkoitan. "anteeksi" "tarvitsen apua" halaan, riippuen ihmisestä.

"Sinä osaat puhua, sinun pitää siis puhua, et voi olla hiljaa, miksi et vastaa, se on muiden kiusaamista kun valitset kenelle puhut, kaikille pitää puhua, muita hävettää kun et puhu..." näitä kommentteja olen kuullut paljon. Ne tuntuu tosi pahalle, etenkin siinä hetkessä. Etenkin jos kysytään vaikka tunnilla monta kertaa eikä juuri sillä hetkellä ole keinoa vastata. Jotkut saattavat luulla että olen kuuro, apteekissa vastataan kirjoittamalla, en kuitenkaan halua korjata asiaa. Joku opettajakin on luullut minua kuuroksi, alkoi vittomaan kun en reagoinut puheeseen. Ilmeisesti ohjaaja oli sitten sille korjannut että kuulen kyllä,mutta en puhu.

Mutta pikkuhiljaa, ihmisten tietoisuus lisääntyy eikä eri kommunikointi tavat olekaan outoja, vaikka fyysisesti ei ole estettä puhumiselle.

Minulla on aina kännykkä mukana, ihan koko ajan, että voin kommunikoida. Se ei ehkä ihan ystävällistä ole näpytellä puhelinta toisten seurassa, mutta en muuten pääsisi juttuun mukaan ollenkaan. Aina ei ole mahdollista kirjoittaa paperille.

6 kommenttia:

 1. Moi, mää löysin tän sun blogin. Mielen kiinntoista lukea, ku ite en oo koskaa kuulukkaa mutismista. Tää sun blogin ulkoasu on tosi kiva! Odontan mielenkiinnolla sun uutta postausta ja taidanpa jäädä lukijaks täs samalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hienosta kommentista! Mutismista on harva kuullut. Itsekin kuulin vasta kun ns.sairastuin

   Poista
 2. Se tosiaan tuntuu pahalta, kun noin sanotaan! Itsellekin sanottu nuorempana ammatti-ihmistenkin toimesta, että käytän valtaa ja miten toisia ärsyttää tällainen. Sitten vieläpä nämä ammatti-ihmiset oikeen yllyttivät toisia ja kyselivät toisilta, et miltä teistä tuntuu, kun joudutte odottelemaan vastausta (jota ei edes tule lopulta), et eikö teitäkin ärsytä tällainen. Että kiitos vaan, kyllä se olo sillä paranee, etta saa tietää olevansa ärsyttävä tms, itsetunto muutenkin ihan nollassa. Ihan käsittämätöntä touhua välillä ammatti-imisiltä, mut ei kai niillä vaan ollut tietoa tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutismi on edelleen vähän tunnettu asia. Toivon että tälläisiä tapauksia ei enää tulisi

   Poista
 3. On kyllä inhottavaa kun muut tuolla tavalla painostavat tai 'grillaavat' ... luulisi että ymmärtävät, kun kerran ovat ammattilaisia.. -_-

  Oot muuten tosi hyvä kirjoittamaan! Nää tekstit on oikeasti hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) omastakin mielestä kirjoitan hyvin, on vähän tullut opeteltua ;)

   Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi