perjantai 22. heinäkuuta 2016

Muita diagnooseja

Tämäkin oli toivottu aihe. En kirjoita tähän kaikkea ettei tule liian tunnistettavaksi.

Paniikkihäiriö ollut monta vuotta ja siihen on myös lääkitys. Luulen että kuuluu yhteen mutismin kanssa kun kohtauksia etenki tulee sosiaalisissa tilanteissa. Useimmiten osaan lähteä pois ennen pahinta hetkeä, mutta se ei aina ole hyvä jos tajunta laskee paljon ja ymmärrys ympäristöstä huono, saatan lähteä mihin vain. Usein ollut jäljet kädessä kun raavin itseäni.

On muitakin diagnooseja mutta ne tuskin liittyvät samaan. Tai no Asperger voi olla jotain kun siinähän on myös sosiaaliset taidot huonot. Mutta risririidassa ilmeiden tulkitseminen ja käyttäminen. Aspergerille on vaikea ilmeisesti näyttää ilmeillä ja eleillä, minulle se on erittäin helppoa ja käytän sitä paljon. Ja muut ymmärtää. Esimerkiksi opettaja sanoi syksyllä jotain ja näytin että pidän asiasta. (elein ja ilmein) opettaja tähän "pidätkö siitä" näytin että kyllä. Eli osaan ilmaista itseäni.

Enempää en kerro ettei tule liian tunnistettavaksi.

2 kommenttia:

  1. Mulla myös paniikkihäiriö, sain kohtauksia jo lapsena ja myös juurikin sosiaalisissa tilanteissa (mutismin lisäksi siis).

    VastaaPoista
  2. Mulla on diagnoosina yleinen ahdistuneisuushäiriö ja siihen kuuluu paniikkikohtaukset ja ahdistus jne. Mulla on myös dagnoosina keskivailea masennus, mutta oon ns. "Parantunut" masennuksesta, jos niin voi sanoo.

    VastaaPoista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi