keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mua ottaa päähän

Miksi joskus tuntuu että kaikki on turhaa, ei vain enää jaksa ketään. Tekisi mieli vain jäädä sänkyyn, piiloon kaikkea ja kaikkia.

Jotkut kun eivät voi ymmärtää mitä on mutismi, ettei se ole päätöksestä kiinni. Jotkut saattavat ajatella että kun vain päättää puhua niin se on siinä. Päätäpä sinä joka näin ajattelet olla puhumatta päivä, viikko, kuukausi, vuosi. Niimpä! Onnistuuko? Älä vastaa jos sinulta kysytään kuulumisia, älä puhu koulussa, älä vastaa tunnilla tai missään. Enpä usko että onnistuu. Multa onnistuu, vaikken haluaisi. Haluaisin puhua, laulaa, kiljua, pitää ääntä.

Tämä AHDISTAA. Okei, ymmärrän että ei voi välttämättä ymmärtää ja tietää jos ei ole kokenut. Eihäm esim. ennen äitiyttäkään tiedä millaista se on oikeasti. On vain mielikuvis, jotkut niistä ovat oikeita, etukäteen et voi tietää. Ja sekin riippuu ihmisestä missä tilanteissa on mitenkin, joillekin jokin asia voi olla aivan yksinkertaista joillekin se voi olla todella vaikeaa.

Kiitos, olen puhunut

2 kommenttia:

  1. Ihmiset eivät yleensä kovin hyvin ymmärrä asioita, joita eivät ole itse kokeneet. Sitten tulee niitä neuvoja, mikset tee niin ja mikset tee näin.

    VastaaPoista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi