torstai 28. heinäkuuta 2016

Mutismi ja toisten ihmisten reagointi

Mitä teet kun kohtaat puhumattoman? Joka kuitenkin kuulee sinua? Voisitko jutella ja olla ystävä? Vai olisitko ihmeissäsi, jopa peloissasi? Kiinnostaisiko sinua silti hänen ajatuksensa ja mielipiteensä?

Olen tavannut paljon ihmisiä, oikeastaan jokainen reagoi eri tavalla. Kaikilla on oma tapa reagoida. Joku alkaa jutella myös kirjoittamalla, joku puhumalla, joku poistuu paikalta, joku saattaa alkaa kysellä miksen puhu, toinen taas käskee puhumaan.

Ensikontaktin joku saattaa tosiaan ottaa kirjoittamalla, jotenkin tämä on todella hieno ele! Mutta ei kannata kuitenkaan unohtaa että olen kuuleva.

Olen välillä kaupassa viittoma taitoisen kaverini kanssa, joka on kuitenkin puhuva. Eli voi jotain tulkata, mutta tässä tulee jälleen esille sama, asiakaspalvelijat saattavat alkaa puhumaan kaverilleni, ei minulle. Pyytää kertomaan minulle jotain. Varmaan luulee etten kuule. Kiitos että olet olemassa J.K 💖

Kaikkein parhaiten ymmärtää ihmiset jolla joillain lailla on kokemusta, heille on helppo puhua ja kertoa. (huomaa että käytän muotoa puhuminen ja kertominen vaikka kirjoittamista tarkoitan, mutta periaatteessa se on puhumista) Kiitos myös sinulle A.J, olemassa olostasi ja että sinä ymmärrät. Ja haluat ymmärtää. Toivottavasti asiaa aletaan ymmärtämään enemmän, olisi enemmän sinun kaltaisia ihmisiä.

2 kommenttia:

 1. Minusta kaikkia tulisi kohdella samalla tavalla, eikä niin, että jos jokin on ''pielessä'' niin aletaan epäilemään ja käyttäytymään eri tavalla. Viittomakieli on omasta mielestä aivan ihastuttavaa ja voi kun itsekin pääsisi sitä joskus kunnolla opettelemaan!

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko että täytyy mutisteille vain puhua, eikä saa käyttää muuta keinoa? Vai että puhuminen on myös mutismin tehtävä? Vai että kaikki hyväksytään sellaisenaan, kommunikointi tavasta välittämättä?

   Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi