maanantai 25. heinäkuuta 2016

Yhteiskunnassa toiminta

En aivan ymmärrä mitä tällä toiveella tarkoitettiin, mutta kirjoitetaan.

Kaupassa käynti lapsena: En itse hoitanut lapsena mitään kauppa käyntejä. Pienessä lähikaupassa saatoin käydä 5.lk alkaen. Hyvin onnistui.
Kaupassa käynti nyt: käyn kaupoissa, onnistuu ihan hyvin. Jos tarvitsen apua kirjoitan sen ja kännykkä lukee sen. Kassalla ilmeillä ja eleillä kiitän ja tervehdin.

Linja-autolla/junalla matkustaminen lapsena: Lapsena menin linja-autolla vain kouluun, ei tarvinnut käyttää mitään korttia tai vastaavaa. Jonkun aikaa kuljin myös taksilla.
Linja-autolla/junalla matkustaminen nyt: En oikein käytä linja-auto. Junaa ennemminkin. Ostan lipun automaatista tai etukäteen VR sovelluksella.

KELA/pankki yms. lapsena: ei mitään, harva lapsi varmaan asioita tältä osin hoitaa
KELA/pankki yms. nyt: netti on kaveri tässäkin asiassa. KELA asiat hoidan täysin netissä omilla sivuilla pankkitunnuksilla. Samoin pankki asiat, kerran jouduin käymään pankissa kun netin kautta ei onnistunut. Kirjoittaminen toimii.

Ravintolassa yms. käynti lapsena: taidettiin tosi harvoin käydä missän, enkä muista.
Ravintolassa yms. käynti nyt: Joskus käyn jonkun kaverin kanssa. Tilaaminen kirjoittamalla tai esim. Subwayssä voi näyttää lasin läpi.

Kaupungilla liikkuminen lapsena: ollaan asuttu maalla joten ei ole kokemusta lapsuusiän kaupungissa liikkumisesta oikein
Kaupungilla liikkuminen nyt: en yksin oikein uskalla liikkua, kaverin tai jonkun muun kanssa. Mutta pakkotilanteessa myös yksin. Kännykkä aina edelleen mukana.

Yleensä on tosi mahtavia ollut kaikki työntekijät. Ottaa vastaan kirjoittamisen. Joskus olen pyytänyt paperia käsillä. (ei viittomalla, mutta muuten käsillä) jos ei ole ollut muuta vaihtoehtoa, esim.akku loppu kännykästä.

6 kommenttia:

 1. Mä eksyin sun blogin puolelle nyt toista kertaa ja tää sun blogi on vaan niin ihana! En tajuu miksen vaan jo viime kerralla ruvennu sun lukijaksi :D Kirjotat tosi hyvin ja tekstii on miellyttävä lukea :) Osaan kuvitelle että kaupungilla on vaikea liikkua, jos ei pysty puhumaan. Mitä teet jos joku tuntematon tulee juttelemaan sulle?
  Hyvää kesän jatkoa!

  http://tavoiteenion.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan ollut vielä laittanut asetusta että voi liittyä lukijaksi. Laitoin niin kai vasta eilen. Jos tuntematon tulee juttelee minulle, joka on tosi hankala tilanne. Vastaan ehkä viittomalla tai kirjoittamalla. (vaikkei osaisi viittoa) hymyilen. Jos esim.kysyy kelloa saatan näyttää kännykästä. Tai kerran minulta putosi kaupungilla laturi niin joku nainen antoi sen. Nyökkäsin ja hymyilin, uskon että ymmärsi. Olen lukenut sinunkin blogia

   Poista
 2. Sun blogi on mielenkiintoinen ja varsinkin toi selektiivinen mutismi on musta kiintoisaa! Osaatko sanoo miks joillekkin "tulee" toi ja joillekkin taas ei, eli toisinsanoen vaikuttaako siihen joku lapsuuden trauma tai joku sellanen? Ois kiva jos voisit kertoo omat kokemuksesi joskus jossain postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kirjoittaa omaa kokemusta ja mitä satun tietämään joku päivä

   Poista
 3. Mitenkäs puhelimeen vastaaminen jos vaikka pankista soitetaan tai joku lehtimyyjä soittaa? �� vastaatko ollenkaan vai pystytkö vieraille puhumaan puhelimessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pysty vastaamaan puhelimeen, joskus harvoin saatan soittaa jos on joku akuutti asia. Minulla on se esto ettei myyjät soita. Useimpiin paikkoihin olen saanut lisätietoihin jotain "ei soittoa "

   Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi