tiistai 23. elokuuta 2016

Oma rauha

Tämä on jotenkin niin mahtavaa. En osaa oikein edes sanoittaa. Päivän jälkeen on aivan hiljaista, vain oven takaa kuuluu askelia, puhetta ja avainten ääntä, mutta huoneessa olen ihan yksin, tietenkin aina hälytyksestä saan apua jos jotain on, mutta nyt on ollut sillein jotenkin hyvä etten ole tarvinnut, enemmänkin tulee tilanteita aamulla ja myöhään illalla.

Meidän luokalla on paljon opiskelijoita joilla on jokin avuntarve. (kaikilla) joillain se näkyy ihan koko ajan, joillain ajoittain tai ei ollenkaan. On ainakin kaksi kenellä se näkyy ihan koko ajan niin nämä kaksi ovat huolehtineet usein että minulla on kaikki hyvin, jotenkin todella liikuttavaa, että opiskelukaverit seuraa miten voin ja osaa pyytää apua jos näkee että huononee liikaa, tai että kohtaus on alkamassa. Itse en välttämättä siinä vaiheessa enää voi pyytää apua, ainakaan puhumalla vaikka jollekin siinä olevalle muuten puhuisin, siinä tilanteessa vain häviää viimeisetkin mahdollisuudet puhua, enkä jälkeenpäin edes muista kunnolla mitä tapahtui.

Joillekin on oman rauhan merkitys suurempi kuin toisille. Jotkut eivät sitä melkein yhtään tarvitse, minä tarvitsen monta tuntia päivässä, haluan tehdä vain omia asioita, sillein ettei kukaan ole läsnä samassa huoneessa. Aina tämä ei ole mahdollista ja se on vain hyväksyttävä, mutta siitä tulee sitten ihan fyysisesti paha olo. Voi alkaa koskea päähän ja väsyttämään. Eilen oli todella voimakkaasti, tänään ei niinkään, ehkä ihan vähän.

Joskus voisin olla koko päivänkin yksin. Mutta sekin alkaa sitten jo väsyttää. Varmaan pari kertaa on sillein ollut että olen aamusta iltaan yksin, ehken useampaa päivää jaksaisi, en ole koskaan kokeillut. Saaattaisi kuitenkin olla kokeilun arvoista, en tiedä sitten.

Minulla on aistiyliherkkyyksiä etenkin kuuloon ja hajuun liittyen, se varmaan osittain selittää niin pitkää oman ajan tarvetta ja sitä että haluan olla vain huoneessa ja kuunnella hiljaisuutta. Joillekin se voi olla vaikea ymmärtää kenellä ei tätä ominaisuutta ole. Siinä on kuitenkin hyviä ja huonoja puolia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...