torstai 11. elokuuta 2016

Uusia tuttavuuksia ja asioita

Olen niin kiitollinen että meidän opettaja on juuri sellainen joka ymmärtää. Ymmärtää myös sanatonta viestintää. Osaa reagoida erinäisiin tilanteisiin. Tänään useamman kerran oli jumiutuminen, mutta ilmeisesti meni hyvin ohi pelkän opettajan avulla. Kuraattori kävi esittäytymässä ja oli joku tunne juttu, jälleen tässä opettaja huomasi että tarvitsen apua niin pääsin tähänkin jollain lailla osallistumaan.

Aamulla oli joku äidinkielen tunti, en tiedä mitä siellä oli kun lähdin kesken. Menin tauon jälkeen uudelleen kun ystävä tuli auttamaan ja juttelemaan et kaikki on ihan hyvin. Seuraava tunti oli kirjoittamista niin siihen sitten asiasta vähän kirjoitin, toivottavasti kuitenkin tarpeeksi että tulen ymmärretyksi. Koitin kirjoittaa suoraan. Kiitos sinulle J.S. Toivottavasti jatkossakin meillä menee näin hyvin. Kukaan ei ole minua kohdannut samallalailla kun tämä henkilö. Tänään sanoin hänelle ääneen jotain, se on jo paljon, kohta puhun kokonaan hänelle.  Ymmärtää hyvin mitä tarkoitan, eniten olen käyttänyt tässä tilanteessa puhesovellusta.

Tunnilla muuten tämä sovellus ei ole käytännöllinen kun siinä on niin hiljainen ääni, eikä sitä saa enään kovemmalle. Pitää jossain vaiheessa katsoa onko asetuksissa jotain. Ilmeillä ja eleillä kuitenkin pärjää, koska opettaja ei ole ollenkaan viittomataitoinen.

Lukujärjestys on ihan erilainen, vaikea sitä on välillä tietää mitä siinä on, mutta eiköhän sekin ajan myötä helpotu, kun sen systeemin tajuaa.

Huomenna on taas uusi opettaja, jollain tavalla tuttu jo että tietää jotain. Tänään muutan kyseinen henkilö auttoi minua kun olin jäänyt jonnekin, jotenkin tuntuu että ne ketkä eivät minua sillein tunne tulevat helpommin auttamaan ja selvittämään mikä on ja onko joku hätänä. Viime vuonna erityisesti koin tätä, saatoin jopa laittaa viestejä joihin en koskaan saanut vastausta niin jossain vaiheessa täysin vieras ihminen saattoi tulla siihen että onko kaikki kunnossa ja tarvitsenko apua, esimerkiksi terveydenhoitajaa tai opoa.

2 kommenttia:

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi