perjantai 3. marraskuuta 2017

Esitelmä Mutismista








Oletan että saan jakaa tämän tänne, on kuitenkin oma tekemä. Tehtiin koulussa esitelmät. Kai aiheesta joka kiinnostaa? En ollut ensimmäisellä tunneilla koska olin ahdistunut niin en tiedä. Enkä vielä toisillakaan suostunut tekemään.

Sitten opettaja kysyi miten minulta onnistuisi se ja kysyin että voinko tehdä Mutismista kun haluan että kaikki saisivat tietää mitä se tarkoittaa ja miten vaikuttaa elämään. Opettaja sitten luki tekstit ja näytti diat.

Oli kuulemma todella opettavainen ja moni ymmärtää nyt paremmin minua ja käyttäytymistäni, erityisesti jumiutumista. Enään se ei ole niin vakava asia kun sille on syynsä.

Pelotti vähän miten muut siihen reagoivat kun en itse pystynyt dioja näyttämään, mutta se oli heille aivan sama. Eivät mitenkään ja se oli ihan normaalia.

Olen tähän tyytyväinen! Sain kerrottua vihdoin kaikille luokkalaisilleni. Ja sille vaikealle opettajalle lähetin, josko saisin ymmärryksen. Tai sitten en. Mutta sillä en jaksa enää päätäni vaivata.

8 kommenttia:

  1. Laita hyvä ihminen tämä maailmalle muidenkin tietoon. Hieno juttu että sait tuon tehtyä. Oma tyttöni on sm. Ja älykäs kuten mainitsitkin. Hän sanoi minulle, isälleen kerran...."sanat ei vaan tule..." Voimia sinulle. Ja kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin haluaisinkin koko maailman tietävän, siksi kirjoitankin tätä blogia, jospa mahdollisimman moni suomalainen saisi tietää asiasta

      Poista
  2. Hieno esitelmä.Tämä auttaa minua ymmärtämään tytärtäni paremmin. Vaikkakin meillä synkkaa ja juttu kulkee. Kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä esitys, ei liikaa tekstiä, mutta mielestäni oleellinen tulee ilmi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin tarkoitukseni, monella meidän luokalla keskittyminen vaikeaa niin lyhyt on parempi. :-)

      Poista
  4. Tämä on todella hyvä!!! Mä just taas jouduin selittään yhdessä keskustelussa miten mutisti ei itse valitse sitä kenelle puhuu tai puhuuko kellekkään. Aika paljon on kiinni siitä miten kohtaa ihmisen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ihan todella paljon! Paljon riippuu millainen ilmapiiri on ja haluaako toinen kohdata.

      Moni on tätä sanonut hyväksi

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...