torstai 16. marraskuuta 2017

Tulkkaushakemus paperit tehty


Olihan näissä täytettävääkin, monta sivua. Ja ei ole pelkästään rastia ruutuun. Pitää kirjoittaa.

Lausunnon saan ensi viikolla ja silloin vien paperit suoraan Kelan toimistoon. Sitten saan toivottavasti mahdollisimman pian tietää asiasta. Yleensä Kela tekee päätökset nopeasti. Olisipa se myönteinen ja saisin opiskelutulkkauksen.

Tulkkauspäätökseen menee suunnilleen 2 viikkoa, en kuitenkaan usko että menee niin kauan. Toivon että ei mene niin kauaa. Ensi viikolla kun sen vien, niin seuraava viikko on vielä työjaksoa. Ehkä saan jo sen aikana päätöksen. Mutta jos saan myönteisen päätöksen niin ei se varmaan heti ole valmis.

Kommunikointi keinot oli sentään rastittamalla. Oli esim. tukiviittomat, ilmeet, eleet, kirjoittamien, kuvat... Myös puheen ongelman syy oli rastittamalla. Mutta eihän siitä löytynyt Mutismia. Se oli sitten "muu". Ehkä vielä jossain vaiheessa sekin tulee omaksi kohdakseen.

Mulla on kuitenkin aina hyvä mahdollisuus saada tulkkauspalvelu. On kuitenkin vaikea tuottaa puhetta, lukea ja ymmärtää puhetta. Kirjoitan kuitenkin hyvin. Joskus olen jopa ajatellut kirjan kirjoittamista mutta en sitten tiedä.

Jos kaikki menee hyvin niin haluaisin edes yhden tutun tulkin. Tai enempää en kylläkään voi saada. Tunnen vain yhden puhevammaisten tulkin, muut ovat vain viittomakielen tulkkeja.

2 kommenttia:

  1. Toivotaan parasta! :) Sulla on ilmeisesti muitakin sairauksia? Haluaisitko joskus kirjoitella niistä enemmän? Olisi kiinnostavaa kuulla, mitkä muut asiat mutismin lisäksi vaikuttavat sun toimintakykyyn ja tuen tarpeeseen, sitä kautta sun tilanne ja mutismin osuus elämässäsi voisi hahmottua vielä paremmin. :) Mietin vaan, kun mainitset että luetun ja puheen ymmärtäminenkin vaikeaa (kirjoittaminen tosiaan sujuu hyvin!). :) Mutta tietysti kirjoittelet, mistä itse haluat, ei paineita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus yläasteella lukihäiriötä tutkittiin, mutta ei ollut. Mutta on joku monimuotoinen oppimiskyvyn häiriö niin se voi vaikuttaa moniin asioihin

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...