maanantai 13. marraskuuta 2017

Uusi viikko, tulkkauspalvelun hakeminen

Nyt on jo toinen työssäoppimisen viikko alkanut, tykkään olla siellä, mutta enemmän tykkäisin olla kuitenkin toisella puolella. Maanantai taas vapaa. On omaa aikaa. Ei tarvitse kuunnella ketään. Sisarukset koulussa, vanhemmat pois kotoa. Iltapäivällä alkavat tulemaan kotiin.

Tällä viikolla on taas kuntoutusohjaajan aika, asumisasioita ja varmaan saan sen lausunnon tulkkauspalvelua varten. Uskon että sekin voisi auttaa jonkin verran, pääsisin osallistumaan en jumiutuisi täysin jos jokin asia menee ohi. Siihen asiaan sitten jään, enkä voi jatkaa. Kaikki menee sen jälkeen ohi.
Asumisasia on samassa, toivon niin että asia etenee ja etenisi kaiken lisäksi hyvin, pelkään kuitenkin pahempaa. Mutta ehkä uskon että kaikki menee hyvin, olisi kuitenkin perusteet jollekin muulle asumiselle.

Nyt näkyi psykiatrian poliklinikan teksti OmaKannassa. Ei oikein mitään järkeä. En kuitenkaan sinne enää koskaan halua mennä, niin turha käynti oli silloin että ei tosikaan. Oli kyllä teksti varmaan jo viime viikolla, mutta luin vasta tänään- oli joku toinenkin teksti avustajaan liittyen, mutta siitä en oikein ymmärtänyt. Jonkun sosiaalityöntekijän kautta pitäisi hakea avustajaa tai jotain, mutta en enää todellakaan jaksa. Tulkkaushakemuksen jaksan tehdä, Kela tekee päätöksen nopeasti, ja toivottavasti tämän kerran se olisi myönteinen.
Laitoin nyt aamulla kuntoutusohjaajalle viestiä että saanko lausunnon jo tällä viikolla. Olisi niin hienoa jos saisin ja voisin heti täyttää hakemuksen ja sitten odottaisin vain päätöstä. Sen mukana tulee varmaan jatko-ohjeet, oli päätös mikä tahansa.

En tiedä onko Mutismi riittävä syy saada tulkkia. Mutta pitkien tekstien lukeminenkin on vaikeaa ja tarvitsen myös välillä selkeää puhetta. Mutta katsotaan ja odotetaan, nämä kuuluu kuulemma myös tulkille. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että tässä tilanteessa olisi avustaja parempi, mutta edes tulkki olisi hyvä. Pääsisin vastaamaan tunneilla vihdoin, sen verran mitä mahdollista. Ja usein kun kysytään jotain kaikilta niin voin kertoa vain tosi lyhyesti, useimmiten vain kyllä/ei. Tulkin avulla voisin vastata pidemmin.

Jotta voi tulkkauspalvelua saada pitää olla kykenevä käyttämään jotain kommunikointi keinoa, minullahan on toimivia keinoja ja tulkin avulla niistä hyötyisin. Olen usein kirjoittanut pitkiäkin juttuja, kukaan ei kuitenkaan ole välttämättä aina halunnut tai jaksanut niitä lukea, saatan yrittää vastata, mutta en onnistu.

4 kommenttia:

 1. Äh. Toistan itseäni, mutta kuulostaa taas tosi kurjalta tilanteelta.
  Tuntuiko tuo psyk.polilla käynti turhalta siksi, että hän kenen vastaanotolla olit, oli "turha", vai vaan ylipäätänsä? Voisitko kuitenkin kokeilla käyväsi uudestaan, jos pääsisit jonkun toisen henkilön vastaanotolle? Sinähän siellä käymisestä päätät ja voit samoin myös pyytää/päättää, kenen vastaanotolle haluat mennä.

  Toivoisin kyllä niin, että jaksaisit vielä ottaa sen avustaja-asian käsittelyyn ja haettavaksi. Jos saisit jonkun avuksesi sinne sosiaalityöntekijän luokse, missä asiat käydään läpi (miksi ja mihin avustajaa tarvitaan jne - on varmaan tuttua huttua sulle), niin saisit hakemuksen tehtyä.

  Itse tein juuri uuden hakemuksen, kun tajusin, että tehty päätös avustajasta päättyy vuoden loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt kun tänään näin sattumalta tutun sosiaali työntekijän ja hänelle kerroin. Josko asia nyt etenisi

   Poista
  2. Pidän peukkuja :) <3

   Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi