tiistai 12. joulukuuta 2017

Että mulla menee taas hermo...

Siis niinku ei voi olla todellista. Nyt kun olen ehkä saamassa apua niin asuntolassa aloitetaan taas valittamaan. En jaksaisi kuunnella. Mutta josko tämä olisi jälleen ohimenevää. Ja tämä joka nyt asiasta sanoi, ei ole koskaan ennen sanonut. Ehkä ei vain ajatellut. Ehkä ei vain tajunnut miten siitä tulee ahdistava olo.

Toivon tietenkin todella paljon myönteistä päätöstä että saisin tulkkauspalvelun. Mutta sitten taas pelkään mitä siitä sanlraan kun en "tarvitse oikeasti". Mutta minä itse tiedän että se helpottaisi paljon. Etenkin sitä kun en ymmärrä jotain ja menen siitä lukkoon. Siinä olisi suuri tuki. Ja tietenkin se osallistuminen tunneilla. Pääsisin vihdoin osallistumaan kunnolla. Nyt käytössä on ipad Ja kirjoittaminen, mutta viittominen olisi nopeampi. Tässä on kuitenkin molemmat puolet. Ymmärrys, puheen tuotto ja vielä lukeminenkin. Vaikka kirjoittaa osaan. Ja tulkin voi saada myös vaikka ei olisi mitään ongelmaa puhumisessa. Tulkin voi saada vaikka lukemisen tueksi ja siihenkin minä tarvitsen apua. Mutta ei sitä täällä tajuta, en jaksa edes enää yrittää. olkoot.

Mun mielestä mutismi kuitenkin luokitellaan ihan puhevammaksi. Ainakin papunetin sivulla mutismista on kerrottu kohdassa jossa kerrotaan puhevammoista.

Ehkä perjantaina saan tietää. Tulen tänne joka tapauksissa kertomaan mitä sieltä tulee. Myönteisen ehkä kerron aiemmin. Jo perjantaina. Kielteisen saatan kertoa myöhemmin jos alkaa ärsyttämään niin paljon. Mutta mitään en voi kuitenkaan luvata. Niin kuin olette huomanneet varmaan - en enää niin usein kirjoita. Joko en jaksa, ei kiinnosta, ei ole aihetta, huono päivä... Syitä on todella monia.

4 kommenttia:

  1. Nyt en kyllä ymmärrä; valittamaan? Siis miksi ihmeessä. Muut opiskelijat vai opettajat? (ei tarvitse vastata, jos tuntuu ahdistavalta/vaikealta)
    En vain taas ymmärrä, mitä ihmettä se oikeastaan kenellekään muulle kuuluu, jos sinä saat apua opiskeluusi ja elämääsi, jos tulkkausapu sinua helpottaa.
    Meillä on oikeus apuun ja tukeen ja se on Kelan tai kunnan vammaispalveluiden tms. asia selvittää saammeko me ne vai emme.
    Murrrr.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuntolassa. Työntekijä. Siis jos mulla vihdoin olisi se apu että voisin jollain tavalla osallistua samoin kuin muutkin, miksi sitä ei sitten hyväksytä? Toisaalta taas saan opetella olemaan välittämättä

      Poista
  2. En minäkään ymmärrä. Kuulostaa tosi oudoilta ihmisiltä nuo jotkut henkilöt siellä koulussa.
    Vai ajatteleeko ne että et vaan halua tai suostu puhumaan ja luulee siksi että tulkki on turha. Mutta mullekin on joskus jotkut ollut silleen että ei reagoi jos yritän kertoa jotain vaikka kirjottamalla. Tai jossain luokassa käskenyt että nyt kerro ääneen että montako lemmikkiä sinulla on , ja esittää ettei muka ymmärrä kun näytän selkeästi sormilla että 2. Minusta tuo on törkeää käytöstä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mutismi on edelleenkin niin vähän tunnettu asia ettei sitä hyväksytä helposti, mutta mun edellisessä koulussa kun diagnoosia ei vielä ollut niin se opettaja kysyi olenko kuullut mutismista että epäilee mulla sitä, ja sehän se olikin

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...