sunnuntai 1. elokuuta 2021

Elokuu, tunteet heittelee

 

"En ilosta itke en surusta itke, jos itken niin itken muuten vaan ja muualla oon, ennen kuin huomaatkaan"

Näillä sanoilla voi aloittaa elokuun oikein hyvin Juice Leskisen "Syksyn sävel" kertosäe. Kaunis ja jotenkin juuri sopiva, juuri oikeaan hetkeen.

"En ilosta itke en surusta itke, jos itken niin itken muuten vaan".... niinhän se näinä päivinä on ollut, ehken surua itke ollenkaan vaan se itku on jotain muuta, pelkoa, ahdistusta. En tiedä. Mutta se ei ole surua eikä iloa, se on jotain tuntematonta, en tiedä oikein sitä itsekään mitä se on, en voi myöskään tietenkään vaatia sitä muiltakaan, Josko elokuun lopussa asia olisi jo ohi, toki silloin voin itkeä ikävää. Siltikin ajattelen, kaikella on tarkoituksensa, aikansa ja paikkansa. Ja uskon siihen että kaikki tämö on Herran kädessä (enempää en uskoa tässä blogissa tule käyttämään, ei kuulu toisaalta aiheeseen lainkaan, tai voin kirjoittaa erillisen tekstin, mutten kirjoita muissa teksteissä)

Onneksi jää kuitenkin tutut ja turvalliset tulkit, toki siellä uudessa paikassa ei välttämättä tarvitse lainkaan tulkkia, uskon että siellä viitotaan ihan hyvin. Siellä on myös muita kommumikointi tapoja, paljon, en voi olla varma, mutta vahva usko tähän on jos kerran on kyse autismi puolesta. Syitä siellä voi olla kommunikointi vaikeuksiin paljon. Omalla kohdalla pääasiassa mutismi ja ahdistus, toissijalla asperger joka nyt on pahentunut ja todella paljon. 

Kuitenkin tulkkauspalvelun tarve jatkuu eri paikoissa (sairaala, Kela, pankki, kirkko jne.) Siinä on yksi asia joka pysyy vaikka kaikki muu ympärillä muuttuisi. 


KUVAN LÄHDE: http://tuulia-ja-aamuja.blogspot.com/2011/08/elokuun-maisema.html

SANOJEN LÄHDE: https://lyrics.fi/juice-leskinen/syksyn-savel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...