perjantai 9. syyskuuta 2016

Mieli on ihmeellinen

Eilen iltapäivällä sanoin "Tänään on hyvä-huono päivä" aamulla en päässyt tunneille, mutta iltapäivällä oli jo ihan eri asia, olin tunneilla ja osallistuin omalla tavallani, se riittää. Se riitti eiliselle opettajalle. Yhtäkkiä eilen tapahtui jotain. Aloin puhumaan tälle opettajalle. Oli jotenkin niin hyvä olo. Tämä opettaja on seurannut tähän asti aika tarkkaan ilmeitä ja eleitä. Hän HALUAA ymmärtää.

On olemassa myös ihmisiä jotka EIVÄT HALUA ymmärtää. Eivät suostu ottamaan vastaan eri kommunikointi tapoja. Olisi hyvä jos edes vähän koittaisivat hyväksyä. Se kyllä voi ärsyttää jos ei jollekin puhu, vaan käyttää muita tapoja vaikka fyysisesti pystyisi puhumaan. En usko että tämä on mielestä johtuvaa että koen joidenkin ihmisten olevan sellaisia jotka eivät halua ymmärtää. Sen huomaa vaikkei se toinen sitä sanallisesti kerro, tai kiertämällä sanallisesti. Ilmeet ja eleet kertoo tosi paljon. Itse seuraan tosi paljon ihmisten ilmeitä ja eleitä. Huomaan helposti jos toinen ei halua tai kykene ymmärtämään.

Vaikka ärsyttää ettei ihmiset aina ymmärrä, haluan silti että se kerrotaan. Esim. "minä en ymmärrä mitä tarkoitat, kerro jollain muulla lailla" eikä sillein miten jotkut tekee. Näyttää ymmärtävänsä mutta oikeasti ei ole ymmärtänyt mitään. Se saattaa kyllä jossain olla että on parempi näyttää ymmärtävänsä vaikkei ymmärrä.

2 kommenttia:

  1. Olen muutamia mutisteja tavannut ja ymmärrän ettei sanat vaan tule vaikka haluaisi. Silti on vaikea tajuta mikä sen saa aikaan, jollekin pystyy puhumaan jollekin ei vaikka tuntuu että luottamusta kuitenkin on kun pystyy elein ja muita keinoja käyttämällä selvittämään hyvin henkilökohtaisia asioita. Olen yhtenä kysymysmerkkinä?????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä asia on sellainen mihin ei vastausta saa. Sähköpostilla kerron paljon asioita, en tietenkään kaikille. Aika saattaa auttaa. Eleet ja muut keinot on mielestäni hyviä. Joissain tapauksissa osoittaa luottamusta. Itse pyrin kaikkiin kuitenkin ottamaan kontaktia esim.kirjoittamalla. Kuitenkin jos toinen sen torjuu jatkuvasti niin en enää ns.uskalla sitäkään. Ja ollaan jälleen kauempana puhumisesta.

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...