tiistai 25. lokakuuta 2016

Eläinten rauhoittava vaikutus

Sehän on ihan tieteellä todistettu että eläimillä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus. En ole vain ymmärtänyt mistä se johtuu.

Meillä on muutamia eläimiä. Tykkään paljon silittää niitä ja jutella niille. Silloin ei välttämättä "haittaa" vaikka siinä olisi muitakin kuulemassa. Useimmiten vielä haittaa mutta siinä on silti se eläin.

Aikoinaan aloin yhdelle työntekijälle puhumaan kun olimme katsomassa hevosia. Ensin juttelin hevoselle kun olimme vain minä ja hevonen. Sitten juttelin hevoselle myös työntekijän läsnäollessa ja lopulta ilman hevostakin. Ehkei se eläin juttu ole kaikille sopiva, mutta minulle oli.
Myös toinen työntekijä käytti minua usein katsomassa koiriaan. Siellä oli mukava olla. Tykkäsin tosi paljon. Oli helppo olla ja jutella. Jopa hänen lapsensa (lähes aikuinen) kuullen.

Tällä viikolla ei taida olla mitään ohjelmaa. Ollaan vain kotona.

2 kommenttia:

  1. Mä oon aina tykännyt silittää, rapsutella ja pitää sylissä kissoja. Oon myös huomannut, että se selvästi rauhoittaa ja piristää mua. :) Jotenkin eläimien kanssa on helppo olla, koska ne eivät tuomitse sua, vaan ovat vaan läsnä. :)

    http://therewillbeunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Niin, toi on tosi tärkeää että eläimelle riittää juuri sellaisena kuin on.

    VastaaPoista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi