maanantai 26. joulukuuta 2016

Loma oikeaan aikaan

Muistaakseni tällä tavalla on mennyt joka vuosi. Joululoma sattunut juuri oikeaan aikaan. Olen ollut ennen lomaa väsynyt. Samoin syys- ja hiihtolomat sattuvat hyvin. Täälläpäin Suomea ne ovat viikoilla 43 ja 9. Tosin tosta syyslomasta en ole aivan varma. Muistelisin 43. Mutta kuitenkin se "väliviikko".

En ole tänään oikein mitään tehnyt. Olen vain ollut. Nukuin aamulla pitkään. Saan levättyä. Sen puute on kai haitannut paljon. Se vaikuttaa samalla ihan kaikkeen. Kohta kun on uusi vuosi niin "pitää" valvoa. Itselle saattaa tehdä huonoa. Mutta onneksi sen jälkeen on vielä viikko lomaa. Saa rytmin kiinni. Paitsi itsellä se ei onneksi helposti muutu. Tai sitten vain pyrin pitämään sen samana. Tosin lomalla menen suunnilleen samaan aikaan nukkumaan, mutta herään useita tunteja myöhemmin. Kouluaikana olen väsynyt, ehkä unen tarve on suurempi kun mitä saan.

Tänään tulee ehkä toinen isoisä. Hän on tosi ystävällinen. Huolehtii. Kyselee kuulumisia useinkin. Soittaa. Mutten aina voi vastata ja hän ymmärtää sen. Laitan sitten tekstiviestiä. Isoisä käyttää meitä eri paikoissa jos isä ei ole kotona. Käyttää lääkäreissä yms. Melkein aina häneltä saa kyydin jos ei muualta :-D. Tai en vielä tiedä tuleeko tänään. Ehkä jopa toivon että tulisi, mutta sen näkee sitten.

Minulle kuitenkin olisi tosi tärkeää tietää päiväjärjestys. Mitä tapahtuu, milloin, missä ja kuinka kauan. Ja etenkin paljon on porukkaa. Kotona se ei niinkään haittaa. Mutta koululla. Avustaja sanoikin että tuntee minut jo niin hyvin että tietää tämän vaikken ole sitä kertonut. Tietää, jos asiat muuttuvat, menen sekaisin. Ja sitten tulee huono olo. Saatan poistua kokonaan tunnilta ja joutua jäämään loppupäiväksi kokonaan pois. Muutokset tekee pahaa. Onneksi ei enää niin paljon kun nuorempana. Mutta kuitenkin vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...