torstai 1. joulukuuta 2016

Uusi kuukausi, huono olo

Minulla on aina joulun aikaan ollut ahdistus kausi. Ihan todella monen vuoden ajan. En tiedä mistä se johtuu... Ehkä vuoden loppuminen merkitsee taas uuden alkua. Ja uudet asiat ovat vaikeita.

Tänään en pystynyt olemaan koulussa. Aamulla hetken ja iltapäivällä hetken. Avustaja koitti olla läsnä, ei auttanut. En vain jaksanut. Oli sentään terveydenhoitajan lupa poissaoloon. Iltapäivällä yritin uudelleen. Olin ihan hetken. Ihmiset ahdisti, paikka ahdisti, äänet ahdisti, koko elämä. En vaan jaksanut. Josko huomenna olisi parempi päivä. Tämä oli nyt toinen huonompi päivä, eilen olin kuitenkin paremmin koulussa.

Mutta pian on joulu ja pidempi loma. Se saattaa helpottaa oloa. Tosin meillä on tietääkseni pitkä loma. Tai en tiedä millanen se loma muilla on, mutta on sanottu että meillä on pitkä. Ehkä se on hyvä juttu. Ei tarvitse jatkuvasti jaksaa muita.

Minä tykkään joulusta vaikka joulun aika on vaikea. Ei se ole sentään 24/7 huono vaan pieniä hyviä hetkiä mahtuu mukaan. Nyt kyllä tänään on tuntunut ettei ole yhtään mitään hyvää.

En ymmärrä miten yksi ihminen on jaksanut minua taas nämä päivät. Jaksaa huolehtia, jaksaa olla läsnä. Haluaa ymmärtää. Pitää vain kiinni pahimmalla hetkellä. Antaa aikaa. Kiitos hänelle!

5 kommenttia:

  1. Tsemppiä. Huonompien aikojen jälkee tulee aina hyviä aikoja! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitten kun on ollut huono aika niin hyvä aika on paljon mukavempaa.

      Poista
    2. Jos koskaan ei ahdistaisi niin hyvä päivä tosiaan vaatisi paljon. Nyt riittää vain että on suhteellisen hyvä olla. Sitä päivää taas odottaessa...

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...