lauantai 7. tammikuuta 2017

Liian vähän tietoa

Mutismi on varmaan niin uusi asia ettei siitä
ole vielä tietoa. Olisi hyvä kuitenkin että ammattitlaisilla olisi tietoa, saisi paremman ymmärryksen jokainen osapuoli. Joitain tutkimuksia on tehty. Mutta kun siihen kai pitäisi itse mutistisia haastatella niin se ei olisi helppoa, on toki sähköpostit ja muut, mutta siitäkin on vaikea saada joskus selko ja haastattelu on mielestäni vuorovaikutteinen tapahtuma. Itse olisin todella valmis johonkin tutkimukseen juonka voisi tehdä vaikka sähköpostitse. Vinkatkaa jos tiedätte aiheesta jotain. :-)

Koitin tähän hakea sopivaa kuvaa Papunetistä hakusanalla mutismi, löysin vain yhden. Ensin ajattelin ettei voi olla todellista; löysin kuvan suoraan, kunnes avasin sen. Ja merkitys oli
"puhevamma", mielestäni mutismi ei kuitenkaan
ole puhevamma, mutta toi kuva on kyllä hyvä,
vaikkei puhu niin silti voi olla kuuleva. :-)                                                                                 

Joitain tutkimuksia olen netistä löytänyt ja jotkut erityisopettajatkin nykyään tietävät mitä se mutismi tarkoittaa ja miten voi tukea, etenkin se ettei ainoa kommunikointi keino ole puhuminen, ja vaikka ihminen osaa puhua niin voi olla molemmille osapuolille helpompi keino käyttää jotain muuta kun puhumista.

Ehkä välillä ainakin itsellä tuntuu että siinä on joku fyysinen este, en kuitenkaan voi sanoa mistä syystä tämä tulee. Vaikka yleensä puhuisin jollekin niin sillä kerralla en. Tosin en välttämättä millään lailla voi kertoa. Se on pelottavaa.

Kuvan lähde
 http://papunet.net/materiaalia/kuvapankki/haku/mutismi2 kommenttia:

  1. Olen nyt lueskellut muutamia sun postauksia ja pakko sanoa, että olet kyllä rohkea kun kerrot ja avaudut täällä ajatuksistasi! Muutenkin todella mielenkiintoista lukea ja etenkin oppia mutismista. Jatka samaan malliin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Alkuperäinen tarkoitus olikin että ihmiset oppivat mutismista :-)

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit sekä sellaiset joista ei tule henkilöllisyyteni ilmi