maanantai 13. maaliskuuta 2017

Tulen ymmärretyksi

Tänään on ollut pitkä päivä. Iltapäivällä olin tosi väsynyt. Halusin vain olla itsekseni ja se oli ok. Ei kuitenkaan tarvinnut lopettaa päivää kesken.

Ensimmäisille tunneille en päässyt. Aina pääsen jonkin matkaa mutta sitten vain jumiudun, en voi jatkaa. Iltapäivän tunneille jo pääsin.

Tänään oli koko päivän vieras opettaja. Tulin oikein hyvin ymmärretyksi. Vain muutamaa asiaa en saanut kerrottua mutta lopulta nekin meni viittomakielen tulkin tai avustajan kautta.

Laitoin illalla viestiä ja kerroin itsestäni vähän opettajalle ja siitä että koin tulevani ymmärretyksi. Oli kuulemma mukava saada viesti ja tietää asioita mitkä ovat hyvin oleellisia että kanssani pärjää. Se auttaa jatkossa meitä molempia. Ehkä toinen osaa kohdata vielä paremmin. Mutismista en suoraan kertonut, mutta kerroin asioista jotka vaikuttavat minun olemiseen ja tekemiseen.

Siis ihan yleensäkin, koen että tulen todella hyvin ymmärretyksi kaikkialla. Tervehdykset, juna matkat, uudet opettajat (useimmiten)... Aina on joku keino millä saan asian kerrottua. Jos se ei ole puhuminen niin sitten se on usein kirjoittaminen. Jos paikalla viittomakielen tulkki niin saatan viittoa. Ilman tulkkia koitan joskus ihan elekieltä. Tosin nyt alkaa viittomat hävitä kun niitä ei enään ympärillä olevat ihmiset ymmärrä ja käytän kaikkea muita keinoja.

Huomenna tehdään valitus siitä avustaja päätöksestä. Tänään taas toisaalta tuli huomattua miten tärkeä se olisi. Opettajalta kuitenkin meni valitettavan paljon aikaa että pystyin olemaan ihan luokassa ja muutaman kerran kai kerkesin lähtemään. Se ei ole kenenkään vika, en voi sille mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...