tiistai 11. huhtikuuta 2017

Provosointia

Uskon että suurella osalla ihmisistä se johtuu aivan tiedon puutteesta, ei ihminen pääse toisen pään sisään. Ei näe mitä toinen ajattelee. Ei ainakaan silloin kun ei saa vastausta, ei välttämättä millään tavalla. Joskus saatan lukkiutua niin pahasti etten voi vastata ollenkaan. Nämä samaiset ihmiset kuitenkin tiedon saadessaan osaavat edes jollain tavalla kohdata. Osa jopa todella hyvin. Heitä ymmärrän.

Sitten on myös tämä toinen provosoiva ihmisryhmä. He tekevät sitä tahallaan. Saattavat ihan hetkellisesti lopettaa kun heille siitä sanoo, mutta viimeistään seuraavana päivänä sama jatkuu. :-( Olen ainakin täällä (aukeaa uuteen ikkunaan) kertonut asiasta. Ehkä muitakin tekstejä liittyy aiheeseen, en vain tiedä. Tämä ihmisryhmä on pahempi. Kuka tahansa heille sanoo niin ei mene millään jakeluun.

Herää kuitenkin kysymys; kuka provosoi tahalleen ja miksi? Onko se sittenkään tahallista? Mutta mitä se sitten on jos siitä on kerran huomautettukin jopa useaan kertaan? Ehkä ettei muista asiaa. Voiko olla monta kertaa muistamatta? On niin paljon avoimia kysymyksiä. Ehkä niihin ei saa koskaan vastausta. Kukaan ei osaa selittää.

Ja mutismi vaikeuttaa tätä kaikkea. En pysty vastaamaan tai pyytää lopettamaan. Siinä on sitten kierre joka vain pahenee ainakin siihen asti kunnes paikalle sattuu joku joka voi keskeyttää sen.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Yritän nyt laittaa sanoiksi ajatuksiani. (En halua loukata ketään, kun tämä on todella henkilökohtainen asia.)

    Miten mutismin voi tunnistaa? Missä menee ujouden ja mutismin väli?
    Minulla on luokkalainen, joka ei puhu. Hänellä ei näytä olevan kavereita ja olen useasti yrittänyt puhua hänelle (ja tutusta samalla, jotta hän saisi kaverin), mutta hän sanoo yhden sanan ja poistuu sitten keskustelusta. Näin käy aina.
    Hän vaikuttaa kuitenkin mukavalta.
    Tuli vain mieleen, että miten mutismin voi tunnistaa? En halua luoda hänelle paineita tai epämielekkyyttä (onko edes sana??).

    Kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutismi ja ujous on varmasti äärettömän vaikea tunnistaa. Ujous on ehkä "helpompi" jos näin saa sanoa. Onko tämä luokkalaisesi vaikkapa Facebookissa? Jutelkaa siellä? Jos on joku parityö ja hän on jäämässä parittomaksi, mene sinä siihen.

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...