tiistai 25. huhtikuuta 2017

Tulkkauspalvelu haku

Eilen tein paperit sitä varten ja tulostin. En vielä lähettänyt. Kelan paperit ei ole muuten helppoja täyttää. Olin jo aiemmin kokeillut, mutta en saanut loppuun. Nyt sain siihen apua ja sain täytettyä kokonaan muistilapun kanssa. Ehkä olisin jopa ilman saanut täytettyä, mutta aika varmaan silloin en jos en olisi kirjoittanut mitään ylös. Toivottavasti edes tämä menisi läpi jos en avustajaa saa.

Onneksi melkein kaiken saa nykyään netin kautta tehtyä tai kirjoitettua. Minulla ei ole mikään selvä käsiala jos en keskity, vaikka käytänkin kirjoittamista paljon.

Tässä ei pitäisi mennä niin kauaa. En tosin tarvitse kun vasta syksyllä. Opettaja kun ei ole viittomataitoinen ja joku ei välttämättä edes halua ymmärtää mitä tarkoitan vaikka koittaisin hyvin selkeästi elekieltä käyttäen kertoa.

Mutta tietenkin tämä voi olla menemättä läpi, osaan kuitenkin puhua ja tietyissä tilanteissa puhun. Mutismin takia on vaikea saada apua mitä tarvitsee. Mutta jos siinä olisi joku niin pääsisin ehkä osallistumaan tunneilla ja saisin vastattua edes johonkin. Vaikka ennen joulua käytin kännykän kommunikointi sovellusta. Mutta sekään ei aina toimi. Edellisen juuri sen takia poistin ja nyt on taas uusi. Sitä en ole oikein käyttänyt. Ei ole oikein tullut tilaisuutta. Ja harvoin se on edes mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...