maanantai 22. toukokuuta 2017

Linkitin Ylen uutisen kaikille opettajille

Ehkä se antaa heille tietoa. Yhden vastauksen jo sainkin, toi kuulemma paljon tietoa lisää. Auttaa ymmärtämään. Tämä opettaja ei enään tänä vuonna pidä meille tunteja, mutta ehkä ensi vuonna pitää. Muut eivät ole vastanneet. Vähän varmaan nyt "pelottaa" kohdata jokainen, miten he nyt suhtautuvat? Ainakin jolle on ennenkin ollut vaikeaa suhtautua ja toimia. Auttaako häntä tieto vai pahentaako vain? Tämä jää toistaiseksi arvailujen varaan. Ehkä myöhemmin saan sen tietää. Toivon etten joudu kovasti katumaan linkin laittamista.

Laitoin opettajien lisäksi myös saman linkin asuntolan henkilökunnalle. Heiltä en ole vielä kuullut asiasta mitään. Eikä varmasti kaikki ole edes lukeneet. En välttämättä edes halua kuulla asiasta. Koen sellaisen tilanteen ehkä hankalana. En halua selittää asiaa. Ainakaan vaikeimmille ihmisille. Kun pelottaa vielä että saattavat sanoa mitä vain. Mutta ehkä heillä on juuri ollut se kaikkein pahin tiedon puute.

Ehkä tieto auttaa joitain ihmisiä. Joitain se saattaa taas hämmentää lisää. Etenkin kun olen kuitenkin jo 20 vuotias. En ole enään pieni. Mutismi on kuitenkin paljon yleisempää pienenä. On joitain tietenkin vanhempiakin.

Seuraavaan aiheeseen... En ole ilmeisesti oikeutettu tulkkauspalveluun. Osaan kuitenkin puhua, siihen ei ole fyysistä estettä (vaikka joskus itsestäkin sille tuntuu että este on fyysinen). Mutta joku kuntoutusohjaaja oli jo sitä mieltä että tarvitsen avustajan eli siinä mielessä alkaa olla asiat jo aika hyvin. En kyllä muista miten oli asiasta puhetta, mutta saan sen selville kysymällä. Päätös on kyllä jo tehty. Mutta se ei ole vielä tullut. Tarvittaessa sinne menee vielä papereita asiaan liittyen. Alunperinhän ajatukseni oli "avustaja tai edes tulkki". En tarvitse kuitenkaan molempia. Ainakin jos avustaja on tuttu. Ja näillä näkymin olisi tuttu. Nyt enään se päätös. Ja sitten jos kaikki menee niin kuin pitää niin seuraavana sopimus ja syksyllä kaikki on hyvin. Nyt on kesä aikaa hoitaa asioita!

Ja uutisenhan löydät täältä, (aukeaa uuteen ikkunaan) jos et vielä ole lukenut. Annan vihjeen. Lue ajatuksella ja jaa eteenpäin. Ja miksi ei vaikka tätä blogiakin voisi jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...