perjantai 2. kesäkuuta 2017

Hätätekstiviesti


Hätäkeskus vastaanottaa vuosittain n.100 viestiä. Se on mielestäni aika vähän. Ehkä on kuitenkin niin että ei tarvitse sitä käyttää kun paikalla on muita.

Eilen sain oikeuden hätätekstiviestiin. Vähän yli viikon odotin. Mietin jo aiemmin onkohan minulla oikeus kun olen lukenut että olisi vain kuulovammaisille. Mutta Mutismi oli täysin riittävä peruste.

Hätäkeskukselta saa vaikka sähköpostilla esitteen josta löytyy puhelinnumero mihin voi laittaa tekstiviestiä, niitä ei itse sivuilla julkaista mahdollisen ilkivallan takia.

Jo vuonna 2005 vuoden lopulla luvattiin että viestiä voisi lähettää suoraan numeroon 112. Mutta se ei ole edelleenkään mahdollista. Tavoite on nyt että se saataisiin tänä vuonna käyttöön. Helpompi muistaa. Mutta vaikka viestin voisi lähettää numeroon 112, se ei ole kaikille. Siihen kai pitää rekisteröityä ja on mahdollista vain erityisryhmille. Siitä varmaan tulee lisää tietoa myöhemmin.

Lähteet:
http://www.112.fi/hatanumero_112/tietoa_erityisryhmille

http://www.kuurojenliitto.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/katsaus-112-hatatekstiviestin-tilanteeseen#.WTBuPKBOTqA

http://www.112.fi/hatatilanne/uusi_tekniikka


Kuvan lähde:
http://www.leppalahdenvpk.net/hatailmoitus.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...