tiistai 4. heinäkuuta 2017

Ahdistaa...

NEGATIIVISUUSVAROITUS!


Ai mikäkö? No että joudun olemaan kotona, aika menee liian hitaasti, aika menee liian nopeasti, syöminen, puhuminen liikkuminen. Siis ehkä ennemmin kaikki! Olisiko helpompi sanoa mikä ei ahdista... Ehkäpä se että pääsen pian muutamaksi yöksi pois täältä. Tai tietenkin sekin jännittää, ei vielä ahdista.

Olen nyt saanut kuitenkin nukuttua ihmeen hyvin. Eli väsymyksestä tämä ei voi johtua. Mikä on? Entä jos puhuminen loppuu kokonaan? Se minua pelottaa kaikkein eniten. Miten sitten kävisi? Miten paljon minua sitten kiihottaisiin? Olenko lopullisesti sekoamassa? Mitähän siihen sanottaisiin jos en enään jaksaisi? Tuntuu etten jaksa, mutta en uskalla sitä sanoa. Mutta ajoissahan se on sanottava tai jollain tavalla kerrottava. Edes jollekin. Vaikka ei suoraan voisi auttaa. Aiemmin keväällä vielä sanoin etten halua tai tarvitse apua. Nyt kuitenkin tarvitsen...

Kuvan lähde: https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/katie-myrsky-iski-voimalla-britanniaan/5812156#gs.VOequLQ

6 kommenttia:

  1. Moikka! Kerroit että et halua kertoa mitä alaa opiskelet joten en sitä kysykään. Kiinnostaa vaan tietää, että jos valmistut siihen ammattiin niin onko se sellainen jota voi tehdä vaikka ei pystyisi puhumaan vieraille/ asiakkaille? En kysy tätä pahalla, olen vaan utelias miten työnteko yleensä onnistuu jos on mutismi ongelmana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutismi ei välttämättä suoranainen ongelma ole. Tältä koulutuksesta voi niin moneen paikkaan päästä töihin. Mutta tutussa harjoittelupaikassa puhun. Ehkä sitten aikanaan jos valmistun niin saatan työpaikalla puhua, jos koskaan pääsen.

      Poista
    2. Täällä toinen mutismista osittain parantunut, itse olen mutismin takia työkyvytön. Se vaan on omalla kohdalla niin, etten selviytyisi edes työhaastattelusta ja kun asioita jää sanomatta ja hoitamatta, niin tavalliseen työhön ei ole mahdollisuuksia itselläni. Jokaisessa palkkatyössä kun tarvitaan edes ne minimaaliset puhumistaidot, että sanoo vähintäänkin kaikki välttämättömät asiat. Ihan työkkärin kanssa todettu, että munlaiselle ihmiselle ei tavallisia työpaikkoja ole olemassa, jossa pärjäisin. Silti, älä lannistu blogin pitäjä! Mutistisenakin voi pärjätä erilaisissa vajaakuntoisten työtoiminta jutuissa, joista tosin ei palkkaa saa, mutta mikäli ei halua vain kotonakaan olla. Plus aina on mahdollisuus toipua mutismista ja jos saat työpaikan, jossa puhut ja hoidat asiat, niin hieno juttu! :)

      Poista
    3. Aika vaikea uskoa että paranen, olen kuitenkin jo 20vuotias. Äitini sanoi että ehkä saatan tuttuun paikkaan päästä mutta kirjoittamalla en voi työhaastattelussa vaan toimia. Ei se vain mene niin. Mutta ei voi mitään, jos ei voi puhua. Josko tämä maailma vielä menisi suvaitsevampaan suuntaan. Josko vielä meillekkn löytyisi joku oikea paikka. :-)

      Poista
  2. Pelkään myös että puhuminen loppuu. (Pystyn puhumaan vain kotona) Kun joskus muutan pois kotoa niin sitten olen sellaisessa ympäristössä missä en pysty puhumaan. Ja kun en näe kotiväkeä niin usein enää silloin niin pelottaa että puhuminen vaikeutuu heillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla puhuminen myös vähentynyt kotona. Toivottavasti ei jossain vaiheessa lopu kokonaan

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...