tiistai 7. marraskuuta 2017

Kuntoutusohjaajalla 7.11.2017

Oli oikeastaan hyvä kokemus, vaikka olikin uusi ihminen ja kysyi todella paljon ja ei maailman helpoimpia kysymyksiä. Mutta nyt saatiin ehkä asioita eteenpäin. Tai olen varma että saatiin. Toivottavasti jo ensi viikon alussa kuuluisi jotain tai voisin itse lukea netistä omakannasta. Kun ne kuitenkin tulee sinne, on kuitenkin terveydenhuollon asia. Terveydenhoitajakin oli mukana puhelimen kaiuttimen kautta, onneksi oli. Osasi kertoa hyvin ja selkeästi asioita, tuntee kuitenkin niin hyvin ja jutellaan paljon kaikesta.

Näillä näkymin saan lausunnon tulkkauspalveluun ja avustajaan psyk.polilta. Hyötyisin enemmän avustajasta, mutta en jaksaisi sitä enää kertaakaan hakea, se on niin raskas ja aikaa vievä. Tulkkauspalveluita meinaan kuitenkin hakea varmasti jos sen lausunnon saan, olen kuitenkin siihen oikeutettu. Viimeksi lääkärin lausunto oli niin vajavainen. Nyt olisi tietoa enemmän mitä siihen tarvitsee.

Kuitenkin jollain tavalla voisin saada apua tulkistakin, olisi aikuinen kenelle voisin kertoa asioita, kertoa jollain tavalla, pääsisin osallistumaan ja pystyisin toimimaan. Mutta tulkki kun ei ole sama kuin avustaja, ja sen on ammattilainenkin sanonut että avustaja olisi tässä tilanteessa parempi. Mutta saisinko edes tunteja vammaispalvelusta tarpeeksi kun ei viimeksi myönnetty mitään? Kun ymmärtääkseni opiskelutulkkaus tunteja saa niin paljon kuin tarvitsee? Miten vapaa-aika? Saako sinnekin? Minulle nämä on ainakin kerran ihan kaikki selitetty, mutta en ymmärtänyt tai muista. Siitä on kuitenkin jo jonkin verran aikaa.

Tulkkaus päätös tulisi myös nopeammin kuin avustaja päätös. Mutta sen hakemisesta en tiedä mitään, mutta yleensä ne jatko-ohjeet lukee Kelan papereissa aika hyvin.

Olisin iloinen jos saisin tutun tulkin siihen Tulkkausilonasta. Niitä olisi varmaan useampi, mutta mulla menee taas aikaa siihen tutustumiseen ja kaikkeen että alkaa yhteistyö toimimaan ja voi olla että alkuun menisin vielä enemmän lukkoon. Tai sitten en, saattaisi helpottaa ihan suoraan. Sitä ei tiedä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä!! Itsekkin opiskelen kuntoutusohjaajaksi joten mielenkiinnolla seuraan sinun kuntoutusohjaajan toimia ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin jo tänään sen verran että ensi kertaan voi olla jo lausunto tulkkausta varten. Ainakin kerran nähdään vielä, siinä myös mukana joku muu, joka päättää joistain asiosita tällä alueella. En ole varma ymmärsinkö

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...