keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Vihdoin hakemus näkyi Kelan sivulla


Oli se hakemus kuitenkin merkattu eiliselle vaikka aamulla tuli viesti että ei olla lausuntoa saatu. Onneksi aika on alkanut. Ja Kela tekee päätökset yleensä tosi nopeasti, että ei tarvitse odottaa kauaa. Toivottavasti ei nytkään, tosin laitoin tarpeen alkamaan 4. joulukuuta jolloin palaan kouluun.
Koitan koko ajan varautua siihen että joku menee pieleen ja saan kielteisen päätöksen, mutta vahva usko on myönteiseen. Pelkään kuitenkin sitä mahdollista pettymystä mikä tulisi kielteisestä päätöksestä. Taisin jo kertoa että omalla tavalla pelkään myös myönteistä päätöstä, miten siihen sitten suhtaudutaan. Vai kerroinkohan sen kuitenkin Facebook ryhmässä. En ole varma.

"Odottavan aika on pitkä" On niin kuvaava sanonta että ei tosikaan. Koskaan aika ei ole kulunut odottaessa nopeasti, tietysti välillä kun on jotain mukavaa niin ei kerkeä odottamaan. Mutta yleensä kerkeää. Aina kun asian pystyy edes hetkeksi unohtamaan niin aika menee nopeammin ja osa ahdistuksesta häviää. Ehkä pahempi tilanne olisi kuitenkin kielteinen päätös. Jos pahempi olisi ollut myönteinen niin en olisi melko varmaan alkanut edes hakemaan. Ja vasta jokin aika sain tietää tästä mahdollisuudesta vaikka olisi ollut vuosia oikeus tähänkin.

Avustajakin olisi toisaalta hyvä, mutta en sitten tiedä tarvitsenko jos saan tulkin. Omasta mielestäni en tarvitse molempia. Avustaja olisi ollut parempi, mutta tulkki voi jollain tavalla helpottaa oloani, tulisinpa ainakin ymmärretyksi ja ymmärtäisin paremmin. Eikä ainakaan sen takia niitä jumiutumisia tulisi.

Puhutaan puhevammaisten tulkista tai puhetulkista. Mutta onko Mutismi kuitenkaan puhevamma? Kun kuitenkin ajoittain on se puhuminen mahdollista. Mutta edelleen, "onneksi" on myös muita syitä miksi tulkkia tarvitsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...