torstai 21. joulukuuta 2017

Odottavan aika on pitkä

Moni odottaa nyt joulua. Minä en. Koko joulu ahdistaa kun pitää jaksaa niin kauan. En jaksaisi. En jaksaisi nytkään... Mutta olen toisaalta ollut viikon jo kotona kun en voi kouluakaan käydä enää ilman apua.

Mutta kun Kelalla se päätös kestää niin kauan. Huomenna on mennyt VIISI viikkoa, keskimääräinen aika on kuitenkin KAKSI viikkoa. Tarkoittaako pitkä aika hyvää? Vai tarkoittaako se huonoa? Kun ei voi tietää. Laitoin tulkkauspalvelun tarpeen alkavaksi 1.12.2017, mutta nyt se taitaa olla 8.1.2018. Tai sitten en tiedä mitä teen. Tulkki voisi auttaa myös ymmärtämään mitä tapahtuu. Vai kuuluuko se tulkille? Voiko Kela tässäkin vedota että avustaja olisi parempi. Viimeksi olivat jostain syystä niin sanoneet, mutta kun en saa sitä avustajaa. On haettu, mutta jos ei niin silloin ei.

Mutta kuitenkin, tarvitsen myös lukemiseen apua. Tarvitsen siihen että sisäistän sen tekstin. Itse jos luen niin mitään ei jää mieleen. Muistan ehkä vain edellisen sanan, enkä ymmärrä kuitenkaan sisältöä.

Mutta olo on kuin silloin lapsena kun odotti joulupukkia. Aika tuntui hidastuneen ja vain odotti. Mikään ei auttanut. Mutta joulupukin tulemisesta seurasi aina jotain kivaa, tästä en voi tietää mitä tästä seuraa... Pelottaa molemmat. Pelottaa ehkä enemmän jos en saa tulkkia, siinä pelottaa että en pysty osallistumaan, haluaisin, mutta en voi.
Pelottaa myös jos saan tulkin, siinä pelottaa aika paljon muiden suhtautuminen asiaan. Koiran olla välittämättä, mutta se ei ole aina mahdollista. Mutta tästä pelosta huolimatta toivon kaikkein eniten sitä että saan tulkin. Se olisi ainoa joululahjatoiveeni. Mitään muuta en toivoisi jos tämän saisin. Mitään muuta en tarvitsisi.

Huomenna kaupunkiin. Onneksi yksin niin kukaan ei kiinnitä huomiota puhumattomuuteen tai puhumiseen puhumiseen, se kuitenkin ahdistaa vain enemmän.

2 kommenttia:

  1. Juhla-ajat voivat olla todella rankkoja. Toivottavasti olosi paranee... Toivon sinulle parempia aikoja ja onnellisia aikoja. <3 Onko sinulla mahdollisuus mennä omaan huoneseessi ja olla rauhassa? Joskus voi olla mukava piiloutua peiton alle, kuunnella musikkia ja olla vain rauhassa. Tsemppiä rakas!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. On minun mahdollista välillä mennä itsekseni. Olisi mukava tietää kuka olet kun kirjoitat noin kovasti :-)

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...