tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuosi 2018, tärkeimmät kirjoitukset viime vuodelta

Ja niin se vuosi taas vaihtui kotona ollessa.

Vuoteen 2017 mahtui niin paljon kaikkea hyvää, mutta myös huonoa. Vuosi loppui kuitenkin todella huonosti kun jaksaminen loppui oikeastaan kokonaan.

Laitetaan nyt tähän tärkeimpiä kirjoituksia viime vuodelta.

Kaikki linkit aukeavat uuteen ikkunaan.

Tässä on ensimmäinen, tammikuulta jolloin uskalsin kertoa tästä blogista yhdelle siskolleni. Tuskin on kyllä vieläkään lukenut :-D
Tämä oli myös tammikuussa. Kerroin kirjoituksissa tapahtumiin osallistumisesta ja niiden pelosta.
Tämä on inhottava aihe kotikiusaamisesta. Olen kokenut sitä todella paljon ja välillä tuntuu ettei enää jaksa yhtään.
Avun pyytäminen oli seuraava iso aihe. Kirjoituksessa kuvaan eri tilanteita. Osa asioista on nyt muuttunut, sille ei voi mitään.

Helmikuussa kirjoitin vähän mutta yksi teksti sieltä nousi silmiini, nimittäin teksti onnistumisesta. Harvoin kirjoitan tänne noin positiivista.

Huhtikuussa kerroin omia mielipiteitä Mutismista. Tekstin pääset lukemaan täältä. Mielestäni oikein hyvä kirjoitus vaikka itse sanonkin.
Sain myös tietää tulkkauspalvelun mahdollisuudesta, haettiin, mutta tuli hylättynä takaisin. Ei ollut tarpeeksi hyvin kirjoitettu kommunikointi keinoja. Nyt on haettu uudelleen ja virallinen tulkki on lausunnon tarkistanut ja hyväksynyt.
Tämä nyt ei välttämättä itselleni ollut mitenkään iso asia, mutta silti koin aivan mahtavana. Siis joidenkin ihmisten asiakasystävällisyys! Tässä tapauksessa se oli VR.

Toukokuussa kerroin kommunikointitavoista. Voisin kertoa jossain vaiheessa uudelleen kun kohdallani ne ovat muuttuneet jonkin verran.
Luulin että äitini hyväksyisi Mutismin. Mutta luuloksi se sitten valitettavasti jäikin.

Kesäkuussa sain hätätekstiviesti oikeuden. Nykyään se on kyllä ymmärtääkseni kaikilla. Pitää vain etukäteen rekisteröityä. En oikein ymmärrä. Pitää varmaan kysyä sieltä kuurojen liitolta.

Elokuussa kerroin teille Mun ihminen projektista joka oli kesän kestävä. Sieltä kuitenkin jäi sama ihminen minulle edelleen ja olen erittäin kiitollinen hänestä. <3 Siinä on ihminen joka tekee vain halustaan sitä.
Aakkostaulua aloin käyttämään jo elokuussa. Kerran olen myös joutunut käyttämään käsistä valintaa kun ei ollut mitään muuta ja en voinut kirjoittaa.

Syyskuussa sitten oli se pelkäämäni leiri. Siitä kirjoitin täällä sekä täällä (ehkä vaikein aihe minulle). Loppui kuitenkin ja jaksoin vaikka sainkin elämäni rajuimman paniikkikohtauksen.

Lokakuussa kirjoitin puhevammaisten viikosta.
Omasta mielestäni ehkä vuoden kiinnostavin kirjoitus oli kuitenkin 10 asiaa jota ei sanota Mutistiselle. Oli erittäin mielenkiintoinen keksiä asioita.

Ja siinähän ne olikin. Ja nyt kohti uutta vuotta. Toivotaan että saisin sen tulkkauspalvelun päätöksen myönteisenä pian.

2 kommenttia:

  1. Tämmöiset postaukset ovat mukavia, kun voi kerralla löytää blogin mielenkiintoisimmat postaukset :)

    http://erelkee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta, näitä on myös ihan mukava kirjoittaa. Mutta eihän kaikista samat ole mielenkiintoisia blogitekstejä ;-)

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...