maanantai 30. elokuuta 2021

Asiointi tulkin kanssa

 

Tilasin juuri tulkin perjantaille, että pääsisin ostamaan lisää saldoa kortille, muistaakseni jäljellä oli 3 matkaa. Nyt käyn hakemassa niitä lisää. Helpompi tulkin kanssa, kun kirjoittaminen kuitenkin hidasta, enkä toisaalta osaa käyttää itse linja-autoa. Periaatteessa nämä kyydit ovat vain tulkkaus kyytejä jos niin hyvin sattuu. Todella harvoin niin sattuu, mutta joskus saattaa olla hyvä tuuri, tai oikeastaan aina arkisin onnistuu johonkin aikaan. Mm. Kela on auki hyvin, pankki, poliisilaitos ja vaikka kaupungintalo. Nyt olisi meno kaupungintalolle.

Walttikortti on siitä hyvä kun "ei tarvitse itse maksaa". Ei mene ihan suoraan itseltäni vaan edunvalvonnasta. Nyt on laitettu hintakatto, viimeksi ei ollut, otin silloin kai 100€ edestä, nyt on rajana 50€. Tosin katsoin niin rahatilanne on huonompi jos esimerkiksi tulee joku äkillinen sairastuminen tai jotain.

Onneksi tämä viikko on aika tyhjä, nyt on merkattu vain ti, ke ja pe. Pe on vaikein ja pisin. Silloin olisi meno sinne kaupungintalolle. En välttämättä jaksaisi, mutta joskushan nekin on pakko hoitaa. Jos sitä oikeasti menisi jaksamisen mukaan niin tuskin tekisin mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...