sunnuntai 14. marraskuuta 2021

"En saa selvää kun et puhu"

 

Pelottavan nopeasti mennään siihen suuntaan etten enää voi tabletilla kommunikoida. Siis eilen muistaakseni vielä sai selvää. En kuitenkaan ihan dysfasiaan usko että olisi, saattaa olla lievä mutta kuitenkin.

Pitää tänään muokata asetuksista miten saa mahdollisimman "ihmismäisen" äänen tohon laitteeseen, nyt olen täysin riippuvainen siitä. 

Huomenna tulee tulkki melkein koko päiväksi jos Kela saa onnistumaan. 

Saan olla kiitollinen nykyteknologiasta, ilman sitä olisin aivan hukassa. En pärjäisi yhtään. En lainkaan. 

Tabletin avulla koitan pärjätä huomiseen. Huomenna tulkin kanssa. Ja jos asia hoituisi huomenna niin loppuviikkoon en enää tulkkia tarvitsisi. Luulen, että alkuun toimiikin ja viimeistään viikon päästä tarvitsen uuden tulkkauksen.

Kun en enää muille potilaillekaan voi puhua... Haluaisin paljonkin olla tekemisissä. Tykkään kyllä olla huoneessakin, etenkin kun toinen on jatkuvasti pois ja toinen on poissa tai nukkuu. 

Itsekin olen alkanut aika paljon nukkumaan. Ei vaan ole mitään tekemistä enää kun ei voi edes mennä pelaamaan korttia... 

Onneksi nyt on avustaja niin sen kanssa voidaan tehdä asioita ja se osaa aakkoset viittoa ja opetti mulle mukavan pelin jossa on vain kirjaimia.


Kuvan lähde: https://www.kuuloavain.fi/info/kieli-ja-kommunikaatio/kielellinen-erityisvaikeus/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn vain asialliset kommentit

Lehtijuttu

Selektiivinen mutismi lapsella ja aikuisella – Noora lakkasi puhumasta - Hyvä olo - Ilta-Sanomat Mietin jonkin aikaa suostunko, juteltiin to...